"Yolda"

"Yolda"

Tarihler: 11 Haziran 2018 Pazartesi ~ 11 Haziran 2018 Pazartesi 11 Haziran 2018 20:00

Yer: Kadıköy Süreyya Operası

Ücret: 4. Kategori - 195.00 TL 1. Kategori - 139.00 TL 2. Kategori - 100.00 TL 3. Kategori - 84.00 TL Öğrenci - 50.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Bahariye Caddesi Caferağa Mahallesi No:29 34710 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 346 15 31-32-33

Faks: 0216 346 21 00

Web: http://www.sureyyaoperasi.org

E Posta: info@sureyyaoperasi.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 11, 2018 ~ Haz 11, 2018
“Yolda” Gülsin Onay & Murathan Özbek, K. Süreyya Operası'nda sizlerle...

GÜLSIN ONAY
piyano 
MURATHAN ÖZBEK yönetmen 

KONSER PROGRAMI

Johann Sebastian Bach/ Ferruccio Busoni
“Ich ruf ’ zu dir”, BWV 639

Johannes Brahms
Intermezzo No. 1 & 2, op. 119

Franz Schubert/ Franz Liszt
“Auf dem Wasser zu singen”, S. 558

Johann Sebastian Bach/ Ferruccio Busoni
“Wachet auf ”, BWV 645

Ludwig van Beethoven
Piyano Sonatı No. 26 Mi Bemol Majör, op. 81a, “Les Adieux”

Maurice Ravel
Gaspard de la Nuit: Ondine

Franz Schubert
Piyano Sonatı No. 19 Do minör, D. 958: Adagio

Frédéric Chopin
Balad No. 2 Fa Majör, op. 38

Johann Sebastian Bach
İtalyan Konçertosu, BWV 971: Andante

Arasız 65’ sürer.

“Yolda” projesi İstanbul Müzik Festivali ve Bodrum Müzik Festivali ortak prodüksiyonudur.

Dünya prömiyeri.

46. İstanbul Müzik Festivali Gülsin Onay’ın piyanodaki hayal gücü yüksek, zekice yorumlarını Murathan Özbek’in duyarlı kamerasıyla buluşturan multidisipliner bir proje sunuyor.

“Bir metni ya da bir önermeyi açığa çıkarmak için görselliği kullanan sinemanın içinde müziğin mucizeleri beni çok etkiler. Kendi yaratma serüvenimde de o mucizeler için düşünür dururum.” diyen yönetmen Murat Özbek, bu kez tersine gidiyor ve görüntüye müzik aramak yerine müziğe görüntü yazıyor. Özbek, çıkış noktası olarak aldığını belirttiği “gitmek” için, “hepimizde daimi dürtü, bütün bu yaşam yolculuğunun adı belki de.” diyor ve ekliyor, “sanki insan yaşarken gürültülü, seyrederken sessizdir.” Aynı anda izleyici de olacak dinleyiciler Özbek’in bu filminde başka başka yolculuklar yapabilecekleri alanlar bulacaklar ve bir yandan müzik onları alıp götürürken bir yandan sessizce gitmeyi izleyecekler.
Gitmeyi, ayrılığı ve kavuşmayı belki de en güzel anlatan eserlerden Beethoven’ın Les Adieux’sunun yanı sıra kayıkla giden bir anlatıcının perspektifinden zamanın geçişi ile düşünceleri aktaran Auf dem Wasser zu singen ve bir ölümlüye âşık olup düş kırıklığı içinde sulara dalıp giden Ondine programın ana temasını desteklerken, Gülsin Onay’ın yorumundan programın bütünü dört başı mamur bir müzik ziyafetine dönüşecek.

Uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta, 80 ülkeyi kapsayan Gülsin Onay, ülkemizde de klasik müziği yaygınlaştırmak üzere Milas’ın köylerinden Gaziantep’e ve Van’a dört bir yanda konserler veriyor. Japonya’da adına şarap üretilmiş olan sanatçımızın bugün Tekirdağ’da bir sokak adını taşıyor. Alman basınında
“piyanonun kükremeye gerek duymayan aslanı” olarak tanımlanan Gülsin Onay, geniş repertuarı içerisinde Rachmaninov ve Chopin yorumlarıyla özellikle övgü topluyor. Sanatçı, kendisine 2. Piyano Konçertosu’nu ithaf eden hocası Saygun’un da dünya çapında en güçlü yorumcusu kabul ediliyor.

- Öğrenci biletleri sadece IKSV gişelerinde satılmaktadır.- Öğrenci izleyicilerimizin kontrol için geçerli kimlik ya da belgelerini yanlarında bulundurmalarını rica ederiz. - Her ayrı gösterim için Siyah, Beyaz ve Kırmızı Lale üyeleri iki (2), Sarı Lale üyelerimiz bir (1) adet bilet için indirim alabilirler.- İzleyicilerimizin konserlere vaktinde yetişmek üzere titizlik göstermelerini önemle rica ederiz. Geç kalan izleyicilerimizin girişleri ara ve/veya alkış arasında sağlanacaktır Ara olmayan konserlerde geç gelen izleyiciler salona alınmayacaktır. Bilet iadesi yapılmayacaktır.- Elde olmayan nedenlerden ötürü programda değişiklik yapılabilir. - Programda değişiklik yapılmadığı sürece bilet iadesi yapılmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT