17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali

Tarihler: 01 Temmuz 2010 Perşembe ~ 20 Temmuz 2010 Salı - Saat: 20:00

Yer: Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi, Arkeoloji Müzesi, Aya İrini Müzesi, İstanbul Modern, İstinyePark, Salon, Sepetçiler Kasrı, The Marmara Esma Sultan

Ücret: www.iksv.org/caz

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), www.biletix.com ve İKSV merkezi (İstiklal Cad. No:64 Beyoğlu)

Adres: İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı:Sadi Konuralp Caddesi, No: 5 Şişhane İstanbul Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 1, 2010 ~ Tem 20, 2010

17. ULUSLARARASI İSTANBUL CAZ FESTİVALİ 1–20 TEMMUZ 2010

İstanbul Kültür Sanat Vakfı`nca bu yıl 13. kez Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 1–20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 50’nin üzerinde konser, 300’ü aşkın sanatçıyla yine İstanbul’u bir caz kentine dönüştürecek. Uluslararası İstanbul Caz Festivali konserlerine bu yıl, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nin yanı sıra Arkeoloji Müzesi, Aya İrini Müzesi, İstanbul Modern, İstinyePark, Salon, Sepetçiler Kasrı ve The Marmara Esma Sultan ev sahipliği yapacak.

İstanbul Caz Festivali`nin bu yılki yeniliklerinden biri Tünel Şenliği olacak. Festival kapsamında 3 Temmuz Cumartesi günü yapılacak Tünel Şenliği`nde, Tünel ve Galata meydanlarında kurulacak ana sahnelerin yanı sıra bölgedeki birçok farklı mekândaki etkinliklerle, “festival içinde festival” geç saatlere kadar sürecek. Festivalin gelenekselleşen etkinlikleri Caz Vapuru ve Sokak Konserleri bu yıl da caz coşkusunu İstanbul sokaklarına taşıyacak.

17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali 1 Temmuz Perşembe akşamı The Marmara Esma Sultan’da gerçekleştirilecek açılış töreni ve konseriyle başlıyor. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin biletleri, 15 Mayıs Cumartesi gününden itibaren Biletix satış kanalları ile İKSV binasında (Sadi Konuralp Cad. No:5 Şişhane) satışa sunulacak.

FESTİVALİN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ HÜLYA TUNÇAĞ’IN
Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü bu yıl Türkiye’nin en önemli caz müzik yazarı ve radyo program yapımcısı Hülya Tunçağ’a veriliyor. İlk caz programını 1969’da yapan Hülya Tunçağ’ın TRT Radyo 3`te yayınlanan “Günümüzde Caz” adlı programı, 1972’den beri devam ediyor. Müzik programları kadar yazıları ve röportajlarıyla da tanınan Hülya Tunçağ, Arto Tunçboyacıyan ve Aydın Esen`in beraber yayımladıkları albüme yaptığı prodüksiyonla da büyük övgü toplamıştı. 2005’den bu yana Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin danışma kurulunda da görev alan Hülya Tunçağ’a ödülü, festivalin 1 Temmuz Perşembe akşamı The Marmara Esma Sultan’daki açılış töreninde verilecek.

FESTİVAL CD’Sİ BU YIL DA MÜZİK MARKETLERDE YERİNİ ALACAK
Festivale katılan çeşitli sanatçıların parçalarından oluşan ve festival takipçilerinin koleksiyonlarında önemli bir yer edinen İstanbul Caz Festivali CD’si bu yıl da EMI Müzik Türkiye işbirliğiyle hazırlanıyor. Festivalin yabancı yıldız isimlerinin yanı sıra, Türk cazcılarının özellikle en yeni albümlerinden seçilmiş parçaların olacağı bu CD, Haziran ayının ortasından itibaren müzik marketlerde satılmaya başlayacak.

FESTİVALDEN SEÇMELER
İstanbul Caz Festivali 1 Temmuz Perşembe akşamı The Marmara Esma Sultan’da, Türkiye caz sahnesinin çok önemli isimlerini buluşturan özel bir konserle açılıyor. Vokallerde Sibel Köse, Melis Sökmen ve Feyza Eren, trompette İmer Demirer ve gitarda Neşet Ruacan’ın solist olarak katılacağı açılış konseri tam bir yıldızlar geçidi olacak.

3 Temmuz Cumartesi akşamı düzenlenecek Tünel Şenliği’yle festival, Tünel ve Galata bölgesinde “festival içinde festival” yaratacak. Salon, Nardis Jazz Club, Hollanda Konsolosluğu Bahçesi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Muammer Karaca Tiyatrosu gibi Tünel bölgesinin renkli mekânlarında gece sahne alacak sanatçılar arasında Larry Graham & Graham Central Station, The Panorama Jazz Band, Emir Ersoy Projecto Cubano, Maffy Falay Sextet, Jungle Boldie, Timuçin Şahin Quintet ve Rika Ogawa gibi isimler yer alıyor.

16 Grammy ödüllü ünlü piyanist ve besteci Chick Corea, yeni grubu Chick Corea Freedom Band’le 7 Temmuz Çarşamba akşamı festivalin ilk Açık Hava konseri için sahnede olacak.

Cazın unutulmaz seslerinden Tony Bennett, 15 Temmuz Perşembe akşamı bir konser ile ilk kez İstanbul’da!

Dünyaca ünlü yıldızlar Grace Jones, Seal, Kenny Garreth, Stanley Clarke başta olmak üzere birçok sanatçı sahnede olacak.

Ayrıntılı bilgi için: www.iksv.org/caz

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT