37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali

Tarihler: 05 Haziran 2009 Cuma ~ 30 Haziran 2009 Salı - Saat: 06:00

Yer: İstanbul

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), www.biletix.com ve IKSV merkezi

Adres: Aya İrini Müzesi, Topkapı Sarayı, Süreyya Operası, Arkeoloji Müzesi ve Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Adalar İstanbul

Telefon: www.iksv.org/muzik

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 5, 2009 ~ Haz 30, 2009
37. ULUSLARARASI İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ
5–30 HAZİRAN 2009

PROGRAM İÇİN TIKLAYIN
Borusan Holding sponsorluğunda İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, müzikseverleri etkileyici bir programla karşılıyor.
Festival sponsorluğunu 2006 yılından bu yana Borusan Holding’in üstlendiği Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 5–30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. 500’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak olan Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, 37. yılında yine seçkin ve etkileyici bir programla yaza merhaba diyor.
İstanbul Müzik Festivali’nde bu yıl, senfoni ve oda orkestraları, vokal konserler, oda müziği, resitaller olmak üzere toplam 18 etkinlik yer alıyor. Festival mekanları ise, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi Aya İrini Müzesi’nin yanı sıra, Topkapı Sarayı, Süreyya Operası, Arkeoloji Müzesi ve Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı.

FESTİVALİN YAŞAMBOYU BAŞARI VE ONUR ÖDÜLLERİ
İstanbul Müzik Festivali 2003 yılından bu yana klasik müzik dünyasına büyük katkılarda bulunmuş Türkiye ve yurtdışından seçkin sanatçılara bu başarılarına bir teşekkür niteliğinde Yaşam Boyu Başarı ve Onur Ödülleri sunuyor.
37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nin 2009 yılı Onur Ödülü, yurtiçi ve yurtdışında opera alanında gerçekleştirdiği üstün nitelikli çalışmalarla hem klasik müziğe hem de ülkemizin sanat alanında saygın bir varlık göstermesi için yaptığı katkılardan dolayı opera sanatçımız Ayhan Baran’a veriliyor. Ayhan Baran’a ödülü 5 Haziran’daki Festival’in açılış gecesinde takdim edilecek.
37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nin Yaşamboyu Başarı Ödülü ise Daniel Barenboim’e sunuluyor. Hem şef hem solist olarak yalnızca klasik müzik alanındaki olağanüstü çalışmaları ve başarılarıyla değil; müziğin iyileştirici ve birleştirici gücünü kültürlerarası barış için de kullanmayı bilmiş ender insani vasıfları ile de tartışmasız yaşayan bir efsane olan Daniel Barenboim’ın ödülü sanatçının 30 Haziran’da La Scala Filarmoni Orkestrası’yla vereceği konser öncesinde takdim edilecek. Daniel Barenboim en son 2006 yılında kendi kurduğu Doğu-Batı Divânı Orkestrası’yla beraber bir konser vermek üzere yine IKSV’nin konuğu olarak İstanbul’a gelmişti.

FESTİVAL’DE EĞİTİM VE SOSYAL PROJELER
37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde geçtiğimiz yıl ilk kez yapılmaya başlanan “Konsere Doğru” söyleşileri ile festival sanatçılarını gençlerle okullarında buluşturan “İstanbul Müzik Festivali Okullarda” eğitim projeleri bu sene de devam ediyor.

BİLETLER NE ZAMAN VE NEREDE?
37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’ndeki konserlerin biletleri 18 Nisan Cumartesi günü satışa çıkıyor. Sanatseverler biletlerini saat 10.00’dan itibaren :
Biletix satış noktaları,
Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00)
www.biletix.com ve
IKSV merkezinden (İstiklal Cad. No:64 Beyoğlu) (Ana Gişe) satışa sunulacak.
Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli olacak.

FİYATLAR VE İNDİRİMLER
37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali bilet fiyatları 15 TL ile 350 TL arasında değişiyor. Bu yıl yine sınırlı sayıda öğrenci bileti de satışa sunulacak.
Lale Kart sahipleri Festival biletlerinde %20 - 25 oranındaki “Lale üyelerine özel indirim”lerden yararlanabilecekler. Lale üyeleri ayrıca, biletlerini öncelikli olarak da alabilecek. Lale Kartı sahipleri için ön satış Siyah ve Beyaz Laleler için 13 -14 Nisan, Kırmızı ve Sarı Lale Üyeleri için 15 -17 Nisan.
Sanatseverler, İstanbul Müzik Festivali’ndeki programlara bilet alırken İKSV ve ÇYDD’nin yeni yetişen gençleri kültür ve sanatla buluşturmayı amaçlayan yeni projesi “BitamBiöğrenci” kapsamında, 15 veya 50 TL’lik bir katkıyla İstanbul Müzik Festivali ve diğer etkinliklere 3 ila 10 öğrencinin katılmasını sağlayabilecekler.

FESTİVAL AÇILIŞINI İZLEMEK İSTEYENLER İÇİN…
37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nin 5 Haziran akşamı Aya İrini Müzesi’ndeki Açılış Töreni ve Konser ile öncesinde Aya İrini Müzesi bahçesinde verilecek kokteyl için 18 Nisan Cumartesi gününden itibaren Biletix satış sistemiyle ve IKSV merkezinden sınırlı sayıda bilet satılacak.
37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali program kitapçığı İKSV binasından (İstiklal Caddesi No: 64, Beyoğlu) ve Biletix satış noktalarından temin edilebilir.
Ayrıntılı bilgi için: www.iksv.org/muzik




istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT