75. Yaş Onuruna ‘İdil Biret ile Başbaşa’ Konseri

75. Yaş Onuruna ‘İdil Biret ile Başbaşa’ Konseri

Tarihler: 07 Aralık 2016 Çarşamba ~ 07 Aralık 2016 Çarşamba 19:30

Yer: Albert Long Hall Kültür Merkezi

Ücret: Tam Bilet: 30 TL, Öğrenci Bileti: 5 TL

Nereden Alınır: http://www.klasikmuzik.boun.edu.tr/

Adres: Bebek Mah. Boğaziçi Üniversitesi Nispetiye Cad. Beşiktaş İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 7, 2016 ~ Ara 7, 2016

Bu sene 75. Yaşını kutlayan, çağımızın büyük virtüözü İdil Biret bir kez daha Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de konser verecek. ‘İdil Biret İle Başbaşa’ başlığıyla J.S. Bach’dan Prokofiyef’e, parlak yapıtlardan seçilmiş bir dinleti sunacak olan sanatçı 7 Aralık Çarşamba akşamı klasik müzik severlerle buluşacak.

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri kapsamında dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret, ‘İdil Biret İle Başbaşa’ konseriyle klasik müzikseverlerle buluşacak. J.S. Bach’dan Prokofiyef’e, parlak yapıtların seslendirileceği gece Albert Long Hall’de 7 Aralık, Çarşamba günü gerçekleşecek.

Müzik kariyerine henüz 5 yaşındayken Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye verdiği konserle başlayan ünlü piyano sanatçısı İdil Biret, Paris Ulusal Konservatuarı’nı bitirdikten sonra dünya çapında tanınan bir isim oldu.

İdil Biret, TBMM’nin özel yasasıyla 7 yaşında Fransa’ya gönderildikten sonra Alfred Cortot ve Wilhelm Kempff gibi hocalarla çalışmış, 15 yaşında Paris Ulusal Konservatuvarı’nı birincilikle bitirmiştir. Uluslararası festivallerde ve konserlerde ünlü orkestralar ve şeflerle çalan Biret, Chopin, Brahms ve Rachmaninoff’un tüm piyano yapıtlarını kaydederek romantik piyano literatürüne geçmiştir. Birçok uluslararası piyano yarışmasında jüri üyeliği yapan değerli piyanist, 1971’de T.C. Devlet Sanatçısı olmuştur. Boğaziçi Üniversitesi’nin “Onursal Doktora” unvanına sahip olan Biret, sayısız uluslararası ödül ve nişanla onurlandırılmıştır. 70’i aşkın LP/CD’si bulunmaktadır.

Konserler saat 19.30’ da başlamaktadır. Tam Bilet: 30 TL, Öğrenci Bileti: 5 TL

2016-2017 Sonbahar-İlkbahar Konser Programı hakkında detaylı bilgi için ziyaret ediniz: http://www.klasikmuzik.boun.edu.tr/

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT