90'lar Kafası: Grup Vitamin

Tarihler: 01 Nisan 2016 Cuma ~ 01 Nisan 2016 Cuma 01 Nisan 2016 21:00

Yer: Nostalci Beyoğlu

Ücret: - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 1, 2016 ~ Nis 1, 2016
90’ların efsanevi isimlerinin yer aldığı bir konsept olan ‘90’lar Kafası’ parti-konser serisi Nostalci’de başlıyor.

1 Nisan' da gerçekleşecek serinin ilk partisinde 90’ların en eğlenceli grubu Vitamin’in yanı sıra, yine 90’lardan tanıdığınız Burak Aziz,Serdar Heper ve Dj Hakan Küfündür bu gecede yer alıyor.

21:00 Kapı Açılış 
22:00 Dj Hakan Küfündür’le 90’lar Parti
23:00 Serdar Heper
23:30 Burak Aziz
00:00 Grup Vitamin 
01:00 – 04:00 Dj Hakan Küfündür’le 90’lar Parti 

Grup Vitamin
Türk pop müziğini Absürt komedi'ye uyarlayarak parodi müzik yapan grubu. 1988 yılında Gökhan Semiz ve Emrah Anul'un konservatuvarda tanışmasıyla daha sonra iki arkadaşın Selçuk Aksoy'la tanışmasıyla temelleri atılmış ve 1990 yılında bu üç arkadaş tarafından İstanbul'da kurulmuştur. İlk kadrosunda Gökhan Semiz, Selçuk Aksoy, Emrah Anul, Sertaç Demirtaş, Murat Uzunal, Ufuk Yıldırım, Ercan Saatçi ve İzel vardı. Türk müzik tarihinin en iyi ve en çok satan grupları arasında gösterilmektedir. 1991 yılında eğlence amaçlı çıkardıkları Bol Vitamin adlı albümün 1,5 milyondan fazla satmıştır. Grup bir anda popüler olmuştur. İlk albüm yayınlandıktan sonra İzel ve Murat Uzunal gruptan ayrılmıştır. İlk albümün büyük çıkışından sonra aynı yıl ikinci albüm olan Grup Vitamin'i çıkardıklar, albüm ilki kadar olmasa da yine büyük bir başarı elde etmiştir. Bu albümden sonra Ercan Saatçi ve Ufuk Yıldırım grupla sorunlar yaşamıştır ve gruptan ayrılmıştır. Daha sonra Uf-Er adındaki grubu Vitamin'e karşı kurmuşlardır. 1992 yılında grup üçüncü albümleri Yandık Desene'yi yayınladılar ve albüm ilki gibi çok büyük satış oranına ulaştı. Bu albümle birlikte Uf-Er grubu Vitamin'in gölgesi altında kalmıştır. Üçüncü albümdeki "İsmail" adlı şarkı çok beğenilmiştir ve efsane olmuştur. 1993 yılında dördüncü albüm Üşüttük'ü yayınladılar. Bu albümden sonra, Sertaç Demirtaş gruptan ayrıldı ve grup kemik kadrosuna ulaştı. 1994 yılında beşinci stüdyo albümleri olan Aşkın Gözyaşları'nı yayınladılar ve albüm çok beğenildi ve çok sattı. Bu albümle grup, Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Grup dalında aday gösterildi ve ödülü kazandı.

1995 yılında altıncı albüm, Zeytinyağlı Yaprak Dolması yayınlandı. Albümde, Tolga Sünter'inde imzası bulunuyordu. Albümdeki, "Takmayacaksın" adlı şarkı bir reklam müziği olarak kullanıldı ve reklamda grup üyeleri oynadı. Ertesi yıl reklamda kullanılan müzik En İyi Reklam Müziği ödülünü kazandı. 1996 yılında, Gökhan Semiz'in grupla birlikte çıkardığı son albüm Deli Dolu (Best of) yayınlandı. 1997 yılında Gökhan Semiz ikinci solo albümü İnan ki Teksin'i yayınladı. Aynı yıl grubun sekizinci albümü İyi Günler Türkiye'nin kayıtları sürüyordu. 1998 yılının 17 Ocak gecesinde, Gökhan Semiz Bakırköy'de geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Grup arkadaşları anısına aynı yıl albümü yayınladılar. 2015 yılında, Tolga Sünter'in gruba katılmasıyla Endopilazmik Retikulum adlı albümü çıkararak müziğe geri dönmüşlerdir.

- 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT