Adam Walker & James Baillieu

Tarihler: 30 Nisan 2014 Çarşamba ~ 30 Nisan 2014 Çarşamba 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 83.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 63.50 TL 4. Kategori - 48.50 TL 5. Kategori - 33.50 TL 6. Kategori - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 30, 2014 ~ Nis 30, 2014

İngiltere'nin yükselen yıldızları arasında olan Adam Walker ve James Baillieu, 30 Nisan'da seçkin bir repertuvar ile CRR Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşuyor.

Flüt: Adam Walker
Piyano: James Baillieu

Adam Walker
Adam Walker, Chetham's School of Music ve Royal Academy of Music okullarında Michael Cox ile çalıştı ve 2009 yılında üstün başarı ile HRH Princess Alize ödülünü alarak mezun oldu. 2004 senesinde BBC Genç Müzisyenler yarışmasında finale kalan Walker, 2007 senesinde Genç Klasik Müzisyenler Organizasyonu YCAT’e seçildi.

2009 yılında Classic FM Radio tarafından henüz 21 yaşındayken, en iyi 5 uluslararası flütistlerden birisi olarak lanse edilen Adam Walker, Londra Senfoni Orkestrası'na baş flütist olarak davet edildi. Cannes'da düzenlenen MIDEM Classique ödül törenin "Üstün Başarılı Genç Flütist" ödülünü alan Walker, 2010 senesinde Borletti-Buitoni Trust Fellowship ödülünü de kazandı, Royal Philharmonic Society tarafından düzenlenen "Üstün Başarılı Genç Sanatçı" ödüllerinde finale kaldı.

Flüt için önemli bir elçi olarak adlandırılan Walker, Fransız Barok eserlerinden başlayıp yeni nesil eserlere kadar uzanan repertuvarını flüte olan engellenemeyen iştahı ile sunar. Soloist olarak Viyana Oda Orkestrası, Solistes Europeens, Academy of St. Martin, Halle Orkestrası, Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Northern Sinfonia gibi önemli organizasyonlara davet edildi ve 2011 senesinde Brett Dean'ın Concerto The Siduri Dances dünya premiyerini BBC Ulusal Orkestrası ile birlikte yaptı.

2013/2014 sezonunda Amerikalı besteci Kevin Puts'ın flüt konçertosunun dünya prömiyerini çalan Walker, sonrasında Huw Hatkins'in flüt konçertosunun dünya prömiyerini Londra Senfoni Orkestrası ile birlikte seslendirdi. 2013 senesinde ilk albümü Vocalise, ROH Opus Arte etiketi ile çıktı ve sanatçı bu albümde Poulenc, Messiaen, Bartok, Barber ve Schubert'in eserlerini seslendirdi.

James Baillieu
Daily Telegraph tarafından kendi sınıfını yaratmış bir sanatçı olarak tanımlanan James Baillieu, Wigmore Hall Şarkı Yarışması, Das Lied Uluslararası Şarkı Yarışması, Kathleen Ferrier ve Richard Tauber yarışmalarını kazandı. 2010 senesinde Genç Klasik Sanatçılar Organizasyonu YCAT’e seçilen Baillieu, 2012 senesinde Borletti-Buitoni bursuna ve Geoffrey Parsons Memorial Trust ödülüne layık görüldü.

Güney Afrika doğumlu James Baillieu, University of Cape Town ve Londra'da bulunan Royal Academy of Music okullarından Michael Dussek, Malcolm Martineau ve Kathryn Stott ile çalıştı. 2007 yılında Dip RAM ile mezun olan sanatçı, üstün başarısı sebebi ile Christian Carpenter ödülüne layık görüldü ve aynı sene Hodgson Gençler bursunu alarak 2011 yılında Piyano Eşlik Profesörü olarak atandu. Sanatçı ayrıca 2012 yılında ARAM ile ödüllendirildi.

Başarılı bir oda müziği sanatçısı, solist ve eşlikçi olarak aranılan Baillieu, Verbier Festivali'nde Thomas Quastoff ile çalıştı, Ulster Orkestrası ile solist olarak sahne aldı. Lisa Milne, Sophie Bevan, Ian Bostridge, Ailish Tynan, Kathryn Rudge, Mark Padmoreve Adam Walker ile Wigmore Hall'da resitaller veren sanatçı, Ben Johnson ile birlikte Britten Canticles, Adam Walker ile birlikte Vocalise adlı iki CD yayınladı.

James Baillieu, Avrupa çapında ve daha uzak kıtalarda solo ve oda resitalleri verdi. Lawrance Power, Jack Liebeck, Mark Padmore, Sir Thomas Allen, Kirite Kanawa, Annette Dasch, Pumeza Matshikiza, Allan Clayton, Gerard Collett, Jared Holt, Eri Lawrence Power, Jack Liebeck gibi usta isimler ile birlikte çalışan Baillieu; Wigmore Hall, Berlin Konzerthaus, Musikverein, Bridgewater Hall, National Concert Hall Dublin gibi önemli salonlarda ve önemli festivallerde sahne aldı.

Program
B. Martinu Scherzo
S. Barber Canzone
F. Schubert Trockne Blumen üzerine çeşitlemeler, Mi minor, D.802
B. Bartok Paysanne Hongroise Süiti
O. Messiaen 5 Lecons de Solfege a chanter
F. Poulenc Flüt ve Piyano için Sonat (1957)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT