Afro Cubism

Tarihler: 27 Kasım 2010 Cumartesi ~ 27 Kasım 2010 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 40,50 TL , 2. Kategori: 36,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 231 54 97

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 27, 2010 ~ Kas 27, 2010

Afro Cubism

Afro-cubism, bir dünya turnesi projesi olarak Mali ve Kübalı müzisyenlerin birlikteliğinde Buena Vista Social Club için hazırlanan, Nick Gold’un orijinal düşüncesiydi. 13 yıl önce Afrikalıların gelememeleri neticesinde daha iyi ancak farklı bir kayıt yapıldı.

Müzisyenler:
Solist/gitarist: Eliades Ochoa
Elektrik Gitar: Bassekou Kouyate (ngoni) ve Djelimady Tounkara
Kora: Toumani Diabate
Vokaller: Kasse Mady Diabate
Balafon: Lasana Diabate

ELIADES OCHOA: Kendisiyle bütünleşen kovboy şapkası ve siyah kolyesiyle Küba’nın “Johnny Cash’i “olarak adlandırılan Eliades Ochoa, bulunduğumuz zamanın en büyük Küba tarzı country sanatçılarından birisi olarak alanının en iyi örneklerinden birisi olarak kabul edildi.

FODE LASSANA DIABATE: Gine’de balafon virtüözü bir ailede dünyaya geldi. 1990ların başlarında genç bir müzisyen olarak Bamako’ya yerleşti. Toumani Diabate’nin Simetrik Orkestrası’nda müzik yaşamını devam ettirdi.

KASSE MADY DIABATE: Salif Keita ile birlikte Mali’nin en büyük vokallerinden birisi olarak gösterildi. Şu an 60lı yaşlarının başlarında olan sanatçı, müzik yaşamına 40 yıl önce Super Mande Orkestrası’nda başladı. Afro-Cubisim, Kübalı müzisyenlerle ilk çalışması değildi; Buena Vista Social Club‘ın yıldızı Cachaito Lopez, 2003 yılında sanatçının solo albümü “Kassi Kasse”‘de misafir sanatçı olarak yer aldı. En son solo albümü “Manden Djeli Kan” 2009 yılında yayımlandı.

TOUMANI DIABATE: Afrika’nın en önemli sanatçılarından birisi olarak Toumani Diabate, Batı Afrika arpı kora enstrümanının en başarılı örneklerinden birisini sundu. Babası Sidiki Diabate ülkenin en önde gelen sanatçılarından birisiydi. Dahi bir çocuk olarak 21 yaşındayken, 1986 yılında debut albümü Kaira’yı Londra’da yayımladı. 21 yaşında yayımladığı bu albümle birlikte sanatçının uluslar arası kariyeri başlamış oldu. Mali, müzik geleneklerini kullanmadaki ustalığının yanı sıra, yenilikçi ve deneyseli bir araya getirebilen bir yapıya da sahip.

BASSEKOU KOUYATE: Bassekou Kouyate, Mali’nin Segou bölgesinde dünyaya geldi. Annesi bölgede tanınmış bir solist, babası başarılı bir ngoni sanatçısıydı. 16 yaşına geldiğinde Bassekou babasının yerini aldı ve 1980’lerin sonlarına doğru Toumani Diabate’nin Simetri Orkestrası’na katıldı. Günümüzün en önemli ngoni sanatçılarından birisi olarak anılan Bassekou Kouyate,yer aldığı grubuyla birlikte 2007 yılında BBC 3 ödülünü kazandı.

DJELIMADY TOUNKARA: Mali’nin en iyi gitaristlerinden birisi olarak kabul edilen Djelimady Tounkara, doğduğu yer olan Kita Köyü’nde ud türü olan “xalam” ve davul çalarak yetişti. Kita bölgesel grubunda müzik çalışmalarına devam ederken, bir süre sonra 1960’ ların ortalarına doğru Bamako şehrine taşındı. Burada Misra Jazz grubuna elektro gitar sanatçısı olarak katıldı. 1977 ile 1980 yılları arasında Fildişi Sahilleri’nde yer alan Abidjan şehrine taşındı. Burada düzenli olarak kayıtlarına devam eden sanatçı, Bamako’ya dönüşünde 1981 yılında “The Rail Band” gurubuna katıldı. Halen grupta çalmaya devam eden sanatçı, 2001 yılında Sigui isimli solo bir albüm ve takiben 2006 yılında Solon Kono isimli bir diğer solo albümü çıkardı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT