Ahmet İhvani ve Mareechi Asu

Tarihler: 10 Aralık 2017 Pazar ~ 10 Aralık 2017 Pazar 10 Aralık 2017 20:00

Yer: Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - 60.00 TL 2. Kategori - 50.00 TL 3. Kategori - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Ataköy 9.kısım, Atrium yanı 34156 Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 661 38 94-95

Faks: 0212 559 61 74

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 10, 2017 ~ Ara 10, 2017
Ahmet İhvani & Mareechi Asu İstanbul Konseri "Kızılırmak'tan Şahrut'a", 10 Aralık'ta Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde...

Ahmet İhvanı; henüz ilkokul son sınıftayken başladı bağlama çalmaya. Müzisyen bir aileden gelen İhvanı, hiç yabancı değildi bağlamaya ve değişlere. 1989 yılında nota, solfej ve bağlama dersleri alan sanatçı, bir süre bağlama yapım teknikleri üzerine çalıştı. 1995- 98 yılları arasında müzik evlerinde bağlama dersleri verdi. Aynı dönemde, yurt içinde pek çok sanatçıya bağlamasıyla eşlik etti. 

1998 yılından beri Kanada'da yaşayan Ahmet İhvanı, müzik eğitimi yanı sıra, dünyanın farklı kültürlerinden gelen müzisyenlerle konserler verdi. Anton Apostolov'un albümünde Etnomüzikolog Prof. Dr. İrene Markoff ile bir düet gerçekleştirdi. “Işk ile... “ adlı ilk solo albümü 2011 başında BBS Müzik etiketiyle yayınlandı. Albümde usta müzisyen Erdal Akkaya ile çalışan sanatçı, Bu albümün tanıtım konserini Kanada'nın Toronto şehrinde gerçekleştirdi. Usta Gitarist Anton Apostolov ile Balkania orkestrası eşliğinde Toronto'da 3 konser yapan sanatçı, Small World Music etkinliğine konuk sanatçı olarak katıldı. İkinci solo albümü “Dem Û Dem” 2015 temmuzunda yayınlandı. Bu albümde yine Ukrayna, Iran, Hindistan, Bulgaristan ve Kanada'dan usta isimlerle çalışan Ahmet İhvanı, aynı albümde, Sanatçı Ahmet Aslan ile de bir düet gerçekleştirdi. 2016 yılı başında Amerika birleşik Devletleri'nin Nashville kentine workshop ve konser icin davet edildi. 2017 yılında New Jercy ve New York'da yine konserler veren sanatçı, Montreal Concordia Üniversitesinin katkılarıyla gerçekleştirilen bir konserde Zazaca, Kürtçe ve Türkçe eserler seslendirdi. Eylül 2017'de Almanya'nın Berlin kentinde bir konser verdi. Toronto'da Üniversitelerde workshop ve konserlere katılan sanatçı, yaşadığı şehirde Türkiye'den ve farklı ülkelerden gelen öğrencilerine Bağlama dersleri vermeye devam ediyor. Sanatçının yeni çalışmaları stütyo aşamasındadır.

Mareechi Asu; İran’da daf öğretmenliği ve Avrupa ve Amerika’nın çeşitli eyaletlerinde konserler vermiştir.Ayrıca meditasyon için ritim müzikleri (Daf için) cd ve kendi adıyla çıkardığı kitapları mevcuttur.


- 6 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 6 yaş ve üzeri bilete tabidir.- Etkinlik mekanına kamera ve fotoğraf makinası sokmak yasaktır.- Organizatör firma programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkına sahiptir.- Etkinlik mekanına yiyecek ve içecek sokmak yasaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT