Ahmet Özhan

Tarihler: 31 Ekim 2016 Pazartesi ~ 31 Ekim 2016 Pazartesi 31 Ekim 2016 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 53.50 TL 2. Kategori - 38.50 TL 3. Kategori - 28.50 TL 60 yaş üstü bilet - 13.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 31, 2016 ~ Eki 31, 2016
Türk Sanat Müziği'nin güçlü yorumcusu Ahmet Özhan, 31 Ekim'de CRR Konser Salonu'nda sevenleri

Türk edebiyatı ve Türk musikîsi Ehl-i Beyt-i Mustafa’nın methini dile getiren şaheserlerle doludur. Ehl-i Beyt, sevgisini aziz milletimize sevdirme gayesiyle “Güfte ve Bestelerde Ehl-i Beyt-i Mustafa” konulu konserimizde siz sanatsever dostlarımıza takdim edilecektir.

Ahmet Özhan
1960’lı yılların sonlarında İstanbul Belediye Konservatuvarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitimini tamamlamıştır. İlk profesyonel sahne deneyimi 1968 yılında Bebek Belediye Gazinosunda yaşamıştır. Genç yaşta sahneye çıkan Ahmet Özhan 1970’li yıllarda Bebek Belediye Gazinosunda Emel Sayın ile sahneye çıktığı sıralarda, Fahrettin Aslan kendisini keşfeder ve “Gel Maksim’de çalış” der. O günden sonra Ahmet Özhan, 17-18 yaşlarındayken Maksim’in yeni prensi olur.

İlerleyen yıllarda zamanın çeşitli üstadlarından birebir istifadeleri olmuş, bu arada plak çalışmalarının yanı sıra, sinema filmleri, televizyon dizi ve konserleri, radyo çalışmaları ile çeşitli televizyon kanallarının müzik programlarında yorumcu, programcı ve yönetmen olarak da görevler almıştır. Birçok 45’lik, plak, longplay, kaset, CD çalışmaları bulunmaktadır.1973 senesinde, başrolünü Hale Soygazi ve Aytaç Armanla paylaştığı ilk filmi olan “Çocuğumu İstiyorum” da oyunculuk deneyimi yaşar ve arkasından 4 film daha çevirir. Bir iftar yemeğinde Muzaffer Ozak ile tanıştıktan sonra dünyaya farklı bir pencereden bakmaya başlar ve Türk Tasavvuf  Musikisi alanında bir çok çalışmalara imza atar.Ahmet Özhan, popüler ve klasik Türk müziğinin yanı sıra, 80’li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmaları ile ülkesinde yeni bir akımın da öncüsü olmuştur.

1980 yılından beri iştirak ettiği Konya Mevlânâ İhtifalleri, 1984’den beri yer aldığı İstanbul Festivali ile Güldeste isimli klasik ve tasavvuf müziği konserleri ve Tokyodan San Francisco”ya kadar pek çok yurt dışı ve sayısız yurt içi konserleri ile müzik birikimlerini sanat severlere sundu.1998 yılında “Devlet Sanatçısı” unvanını aldı. Hacı Arif Bey, Aliş, Hafız Yusuf Efendi gibi müzikal belgesel filmleri çevirdi. 1985 de Singapur”da yapılan “Asya Müzik Festivali”nde ülkemizi temsil etti.1981-1991 yılları arasında TRT İstanbul Radyosu'nda Ses Sanatçısı olarak görev yapan Ahmet Özhan, 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun kuruluşunda yer almış ve o tarihten beri bu topluluğun Kurucu Genel Sanat Yönetmenliği görevini sürdürmektedir.Genel Yönetmeni ve solisti olduğu toplulukla “Âteş-i Aşk” isimli beş CD”lik tasavvuf müziği albümü, padişâh bestekârların eserlerinden oluşan bir CD ve yine “İlâhiyat-ı Kenân” isimli bir tasavvuf müziği albümü yaptı.

Topluluk çalışmalarını Konya Mevlana İhtifalleri'nin yanı sıra, İstanbul Festivali gibi etkinliklerde verdiği klasik ve tasavvuf müziği konserleriyle sürdürmektedir. Sanatçı "Meşk" ismini verdiği tasavvuf albümleri projesinin ilkini 2006 yılında çıkardığı  Ramazan İlahileri albümüyle başlatmıştır. Sanatçı Mevlana'yı anmak için Konya'da düzenlenen Şeb-i Aruz törenlerine de her sene konuk sanatçı olarak katılmaktadır.

Önemli Not: İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan 9-13 Ekim arası kongre nedeniyle araç giriş çıkışları yasak olup ve yakın otoparklar kullanılamayacak.

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan 9-13 Ekim arası kongre nedeniyle araç giriş çıkışları yasak olup ve yakın otoparklar kullanılamayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT