Akademi Fest 2009 - 1. Gün - Fairuz Derin Bulut / Sattas / Istanbul Ska Foundation

Tarihler: 01 Haziran 2009 Pazartesi ~ 01 Haziran 2009 Pazartesi - Saat: 11:00

Yer: Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı - Rıhtım

Ücret: Tam: 18,00 TL - Öğrenci: 10,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve MSÜ Fakülteleri

Adres: Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı – Rıhtım Adalar İstanbul

Telefon: www.akademifest.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 1, 2009 ~ Haz 1, 2009
ANA SAHNE
- 20:00 PALASPANDIRAS
- 20:30 THE NIGHTSHIFTERS
- 21:30 IYA WAVES
Gittikçe yükselen dalgalar. Meraklanma seni yutmazlar. Sadece katacakları bir serinlik vardır. Sadece yayacakları pozitif titreşimler. Bir dalga nasıl ateşi yükseltebilir? Su ateşi söndürmeyebilir. Su alevi körükleyebilir. Yeter ki inan. Yeter ki iste. Yeter ki bırak kendini. Bilirsin, there’s a natural mystic blowing through the air… Yeter ki inan.

Şimdilik yedi candan oluşan Iya Waves 2008 yılının baharında roots reggae ve benzeri müziklerin barışçıl ve kıpır kıpır “sound”unu icra etmek fikriyle kuruldu. Grup şimdiye kadar İstanbul’da ve İstanbul dışında çeşitli mekânlarda ve daha da önemlisi Barışarock’08 gibi sosyal içerikli, kar amacı gütmeyen organizasyonlarda sahne aldı. Iya Waves dikkate şayan sahne enerjisiyle dinleyenlerini hızla pozitif titreşimlerin içine çekmeyi başarıyor. Gittikçe genişleyen repertuarlarında reggae müziğin üstadlarının yanı sıra adını yeni duyurmaya başlayan reggae-dub sanatçılarının da şarkıları var. Zaman zaman düzenlemelerine Türkçe sözler de katan grup bu sayede kendi stilini oluşturmaya ve kendini ifade etmeye çabalıyor. Şu günlerde beste çalışmalarına da başlamış olan Iya Waves’in müziğe olan güçlü inancı, onlar için aşk ve birlik mesajını yüceltebilecekleri tek dayanak noktası haline gelmekte.
http://www.myspace.com/iyawaves

- 22:30 SATTAS
2005 yılında istanbul da Orçun Sünear ve Derya Eke tarafından kurulan Türkiye nin ilk reggae (root reggae) grubudur. Albüm için geri saymaya başlayan Sattas grubunun ingilizce ve türkçe olmak üzere 20 ye yakın bestesi vardır ve hala uğraşmaktadırlar. Grup sekiz kişiden oluşmaktadır. Istanbul’un en önemli konser mekanlarının hepsinde konser vermişlerdir. En önemli konserlerinden biri dünyaca ünlü reggae’ci Jamaikalı U-Brown ile yapmış oldukları ve ayrıca Bob Marley’in Doğum Günü kutlamaları kapsamında tüm biletlerin satılması ve karaborsaya bile düşmesi ile olay olmuş Babylon konserleri sayılabilir…Güçlü şarkı sözleri,etkili vokaller,muhteşem bir alt yapı SATTAS ‘ı oluşturan ekipmanlardır…
http://www.myspace.com/sattas

- 23:30 FAiRUZ DERiN BULUT
Fairuz Derin Bulut’un temelleri 1996 yılında İstanbul’da atılmıştır. Her zaman sınır, kural ve tarz gibi kavramları hiçe sayan bir iç güdüyle müzik yapmışlardır. Müziklerinin temel oluşum süreci genelde doğaçlama ile başlayıp besteye bağlanır.
En başta rock,oryantal,funk,arabesk,pavyon müziği v.b. gibi stiller taban alınıp, daha sonra yeryüzündeki insan kulağının duyabildiği her sesi kullanma mantığıyla eserler oluşmuştur.
Müzikleri, dünyada sadece aşk, sevgi, terkedilme, ihanet gibi konular üzerine besteler olmadığını; bunların yanısıra korku, komedi veya soyut olduğu kadar somut nesneler üzerine de besteler yapılabileceğini gösterir. Amaç insanın içinde bulunduğu başka duyguların ve ruh hallerininde dışa vurumunu sağlamaktır.
Birçok yerli ve yabanci müzik eleştirmeni tarafından iyi ve enteresan eleştiriler almışlardır. Fairuz Derin Bulut’un «Kundante» ve «Kaçma» adlı iki parçası 2003 yılında Hırvatistan’da yayınlanan -bombardranje newyorka- adlı toplama albümde yer almıştır.
2001 yılında çıkarttıkları «Halet-i Ruhiye-i Kundante» adlı bir underground albümleri bulunuyor. İlk yasal albümleri «Kundante» ise 2003 yılında Ada Müzik tarafından yayınlanmıştır. (maniak musik-fairuz derin bulut)
http://www.myspace.com/istanbulska

ALTERNATiF SAHNE
- Neva
- Beşincirenk
- Yora
- Oğuz Şahin
- Ali Arslan, Hakan Yıldırım
- Barış İlkhan
- Erkan Karaer, Cihan Kula
- Sinan Çatak, Serhan Aydemir (dinamo 103.8)
- Electrolog (machinist), Burax(machinist)

- Organizatör firma konser saatinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
- Otopark sorunu yaşamamak için lütfen toplu taşıma tercih ediniz.
- 18 yaş sınırı vardır.
- Kapı açılışlar 11:00 Konser başlama saatleri 17:00
- Organizatör bilet fiyatlarını değiştirme hakkını saklı tutar.
- Organizasyon şirketi etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.
-Öğrenci bileti öğrenci kimliği ile geçerlidir.
-Kombine biletler tüm festival boyunca geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT