Akbank 19. Caz Festivali / Cecil Taylor - Tony Oxley

Tarihler: 22 Ekim 2009 Perşembe ~ 22 Ekim 2009 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: Tam: 45,00 TL - Öğrenci: 25,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRRKS Gişe

Adres: Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Harbiye, İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - www.crrks.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 22, 2009 ~ Eki 22, 2009
AKBANK 19. CAZ FESTİVALİNDEN ‘ŞEHRİN CAZ HALİ’
İstanbuldaki müzikal çeşitliliğin baş aktörlerinden Akbank Caz Festivali 15-25 Ekim tarihleri arasında 19. kez ‘şehrin caz hali’nde dinleyenleriyle buluşuyor. Özgün ve yaratıcı programıyla cazseverleri cazın sınırları aşan heyecanını paylaşmaya davet eden Akbank Caz Festivali birkez daha cazın onlarca farklı rengine kucak açıyor. İki hafta boyunca 13 farklı mekanda 30’un üzerinde canlı performansa ev sahipliği yapacak olan festival konserlerin yanısıra atölye çalışmalarına ve panellere de programı kapmasında yer veriyor. Cazın kendine özgü doğallığını ve samimiyeti bir kez daha 7’den 70’e tüm cazseverlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşayan Akbank Caz Festivali dünyanın dört bir yanından dünyanın cazı ile huzurlara geliyor.

Cecil Taylor - Tony Oxley
Cecil Taylor / Piyano
Tony Oxley / Perküsyon

Ses ve müziğe yaklaşımıyla tüm kalıpları yıkan, eleştirmenler tarafından çağdaş müziğin en önde gelen kişiliklerinden biri olarak kabul edilen piyanist Cecil Taylor, 1956`da yayınladığı ilk albümü "Jazz Advance" ile avangart cazın öncüsü konumuna geldi.

Taylor, klasik caz akımlarının aksine kompleks ve yeni tarzlar üzerinde yoğunlaşarak, çok genç yaşta müzik otoritelerinin dikkatini çekmeyi başardı. 1962`de Down Beat dergisi tarafından caz dünyasının "yeni yıldız"ı olarak lanse edilen sanatçı, günümüze kadar seçtiği yoldan asla ödün vermedi. Taylor, aynı derginin caz anketlerinde de 1980`den başlayarak 1992`ye kadar 13 yıl boyunca en iyi piyanist seçildi. Festival kapsamında vurmalı çalgılar konusunda gerçek bir deha olarak kabul edilen Tony Oxley ile sahne alacak olan sanatçı, müziğini tiyatro ve şiir ile sarıp sarmaladığı, en ince ayrıntıların üzerinde alabildiğine titizlikle durduğu etkileyici bir performans sergileyecek.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT