Akbank Oda Orkestrası- Fabio Zanon (gitar) - Dostluk Üzerine

Tarihler: 18 Aralık 2008 Perşembe ~ 18 Aralık 2008 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 17,00 - 14,00 YTL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Satış Noktaları, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - www.crrks.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 18, 2008 ~ Ara 18, 2008
Şef: Cem Mansur
Solist: Fabio Zanon (Gitar)

Program:
Cem Mansur`un Sohbeti: 19:30
G. Gershwin: Lullaby (Ninni)
J. Rodrigo: Bir Centilmen için Fantezi (gitar ve orkestra)
Ara
A.Tansman: Gitar için Konçertino
I. Stravinski: Küçük Orkestra için iki Süit

Akbank Oda Orkestrası, Aralık ayında da her konserde bir veya birkaç öykü anlatmaya devam ediyor. Bu program, yeni arayışlar peşinde veya savaşlar nedeniyle göç eden müzisyenlerin dostlukları üzerine kurulu.

Yirminci yüzyılın en “güleryüzlü” bestecilerini biraraya getiren konserlerin solisti, Brezilyalı gitar virtüozu Fabio Zanon.Rodrigo’nun, ünlü gitar konçertosundan sonra neo-klasik üslupta yazdığı “Fantezi”nin başlığındaki “Centilmen”, büyük gitarist Andres Segovia. Segovia, yüzyılın en önemli bestecilerinin kendisi için yarattıkları konçertolar sayesinde, gitarın ciddi bir konser çalgısı olarak yerini bulmasında başrolü oynamıştı. Polonyalı Alexander Tansman da gitarın bu potansiyelini en iyi anlayan bestecilerdendi. Rodrigo gibi yorumcularla ve çağının önde gelen bestecileriyle dostlukları, yaşamına ve eserlerine yön veren en önemli unsurdu. Olağanüstü güzellikteki “Ninni”siyle konseri başlatan Gershwin’in, New York’tan Paris’e gelmesini sağlayan Tansman, İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerika’ya göç ettiğinde en yakın dostlarından biri Stravinski olmuştu. Stravinski’nin küçük orkestra için iki süiti, her türlü muzipliği içeren mücevherler.
Bu programda yer alan bütün besteciler, müziğin radikal değişimlere uğradığı yirminci yüzyılda, melodi kavramından kopmadan, eski dilde yeni birşeyler söylenebileceğini kanıtlamışlardı.
Cem Mansur’un, konserlerden yarım saat önceki konuşması,müzik ve dostluk üzerine...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT