Akbank Oda Orkestrası

Tarihler: 08 Aralık 2010 Çarşamba ~ 08 Aralık 2010 Çarşamba - Saat: 20:30

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Ücret: 1 Kategori: 17,00 TL - 2 Kategori: 12,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Caddebostan Kültür Merkezi

Adres: Haldun Taner Sok. No:11 Caddebostan İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0216 495 82 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 8, 2010 ~ Ara 8, 2010

AKBANK ODA ORKESTRASI ARALIK KONSERLERİ
8 Aralık Çarşamba, Caddebostan Kültür Merkezi, Sohbet:20.00, Konser:20.30
9 Aralık Perşembe, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Sohbet:20.00, Konser:20.30

Şef: Cem Mansur
Solist: Sharon Bezaly, flüt

E. Grieg (1843-1907): Holberg Süiti
A. Jolivet (1905-1974): Flüt Konçertosu
G. B. Pergolesi (170-1736): Flüt Konçertosu, Sol majör
I. Stravinski (1882-1971): Pulcinella Süiti

Müzik tarihi, en özgün yaratıcıların bile, kendilerinden önceki dönemlerden esinlenerek ortaya çıkardıkları başyapıtlarla dolu.

Akbank Oda Orkestrası’nın Aralık ayı konserleri, yaşadıkları dönemlerdeki yeni akımlara rağmen eski kalıpları tercih eden bestecilerle ilgiliydi. Bu programda, geçmişe yaklaşım tamamen farklı. Grieg ve Stravinski’nin, kendi çağlarının çok öncesine yaptıklarına göndermeler, “taklit”in çok ötesinde, hatta tam tersine, özgün bir yaratının temelini oluşturuyor.

Norveçli besteci Edvard Grieg, 1884 yılında, Ludvig Holberg’in doğumunun 200ncü yılında, ünlü oyun yazarı ve humanistin devrini, Gavotte, Rigaudon, Sarabande gibi, daha çok Bach’ın eserlerinde rastlayacağımız dans bölümleriyle anımsatıyor. Ancak ortaya çıkan müzik, hiçbir şekilde “18nci Yüzyıl taklidi” olmadığı gibi, her yönüyle Grieg’in sevimli ve iyimser dilinin en güzel örneklerinden biri.

“Bahar Ayini” gibi tüm zamanların en devrimci eserlerinden birinin bestecisi olmasına rağmen Igor Stravinski, yaşamının büyük bir bölümünde, 18inci yüzyılın müziğine ne kadar farklı şekillerde bakılabileceğini şaşırtıcı bir yaratıcıkla ortaya koymuş. Stravinski’nin ellerinde “Neo-klasisizm”, sadece çağdaş müziğin girdiği çıkmaza bir cevap olmakla kalmayıp, geçmişin, geleceği nasıl besleyebileceğinin en çarpıcı kanıtı. Kısacık ömrüne ölümsüz eserler sığdıran Pergolesi’nin klavsen parçaları, inanılmaz bir dönüşümle, büyük Rus bestecisinin “Pulcinella” balesinin bütün malzemesini oluşturuyor. Pergolesi, özgün bir flüt konçertosu ile de programda. Çalgısının repertuarını, kendisine adanan ve sipariş ettiği onlarca konçertoyla zenginleştiren, son yılların en çarpıcı flüt virtüozu Sharon Bezaly, yine geçmişe göndermelerle dolu olan, Andre Jolivet’nin konçertosunda da Akbank Oda Orkestrası’nın solisti.

Cem Mansur, her zamanki gibi, konserlerden yarım saat önce, müzikte neden “taklitlerinden sakınmamamız” gerektiğini anlatıyor…


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT