Alexander Ghindin

Tarihler: 28 Şubat 2010 Pazar ~ 28 Şubat 2010 Pazar - Saat: 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 33,00 TL 2. Kategori: 22,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi:(0216)556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 28, 2010 ~ Şub 28, 2010
Alexander Ghindin
Piyano Resitali

Moskova’da 1977 yılında doğan Rus piyanist Alexander Ghindin, Profesör M.S. Voskrensky ile olan master class çalışmalarını tamamladıktan sonra, Moskova P.I. Çaykovski Devlet Konservatuarından mezun oldu. İlk ödülünü henüz 13 yaşındayken, Moskova Genç Piyanistler Yarışmasını kazandı. Daha sonra 14’ünde, 1994 yılında yapılan 10. Uluslararası Çaykovski Yarışmasını en genç ödül kazanan sanatçı oldu. 1999 yılında Brüksel’deki Uluslararası Kraliçe Elisabeth Yarışmasında İkincilik Ödülünü kazandı. Alexander Ghindin, 2007 yılında ABD’deki Cleveland Uluslararası Yarışmasında birincilik ödülünü kazandı.

Alexander Ghindin daha sonra 1999 yılında solist olarak Moskova Devlet Filarmoni orkestrasına katıldı ve onun ardından gelen solo ve orkestra kariyeri boyunca ana vatanı Rusya’da olduğu kadar Avrupa ve Japonya’da da performans sergiledi. Alexander Ghindin, aralarında Cleveland Senfoni Orkestrası, Londra ve Münih Filarmoni Orkestraları, Freiburg Şehir Orkestrası, Yeni Japonya Filarmonik, Liège Filarmoni Orkestrası, Flemish Radyo Orkestrası, İsveç Kraliyet Festival Orkestrası, Belçika Ulusal Orkestrası, Rotterdam Senfoni Orkestrası, Monte-Carlo Filarmonik Orkestrası, Montpellier Ulusal Orkestrası, Lüksemburg Filarmoni Orkestrası, İsrail Oda Orkestrası, “Moskova Virtüozleri”, St. Petersburg "Camerata" Orkestrası, Rusya Ulusal Orkestrası vb. yer aldığı çok sayıda topluluk ve orkestrayla birlikte sahne aldı.

Katıldığı Resitaller, aralarında Vladimir Fedoseyev, Saulus Sandeczkis, Vasily Sinaysky, Yuri Simonov, Dimitry Kitaenko, Vladimir Ashkenazy, Vladimir Spivakov, Vladimir Verbitsky, Paavo Järvi, Alan Gilbert, Leonard Slatkin, Artur Fagen, Tomasso Placidi ve Thomas Zanderling’in de yer aldığı çok çeşitli orkestra şefiyle birlikte çalışma olanağını sağladı.

Alexander Ghindin aralarında Moskova, Stokholm, Echternach, Lüksemburg, Colmar, La Roque d`Anthéron, Brüksel, Limoges, Montpellier Radyo-Fransa Festivali, Paris’teki Châtelet Salonu, Louvre Oditoryumu, Portekiz’deki Sintra Festivali, Ruhr Klavier-Festivali, Varşova Filarmoni ve Osaka Uluslararası Festivali bulunmaktadır. Alexander Ghindin Londra’da Barbican sanat merkezi, New York’daki Averyfisher Salonu, Washington’daki Kennedy Sanat Merkezi, Tokyo’daki Sumida Triphony Salonu, Brüksel’deki Güzel Sanatlar Sarayı, Amsterdam’daki Concertgebouw, Paris’teki Salle Gaveau Konser Salonu, Champs Elysees Tiyatro Salonu ve Chatelet Tiyatro Salonu, Münih’teki Gasteig Kültür Merkezi, Prag’daki Rudolfium Salonu, Stockholm’deki Riksallen, Roma’daki Olympico Tiyatro Salonu, Tel Aviv Opera Salonu, Varşova ve St. Petersburg’daki Filarmonik Salonları, Moskova Konservatuarı gibi dünyanın bir çok önde gelen konser mekanlarında sanatını icra etti.

Alexander Ghindin, Vladimir Spivakov ile oda müziği alanında, Capricco ve birçok konser kayıtlarını içeren önemli bir işbirliği içindedir ve Nikolay Petrov ile konserlerde neredeyse iki piyano için yazılı tüm repertuarı birlikte icra ettiler.

Alexander Ghindin 15 CD kaydı yapmıştır. Bu kayıtların içerisinde (2001) Vladimir Ashkenazy tarafından yönetilen Helsinki Filarmoni Orkestrası ile orijinal versiyonlarından Rahmaninof’un 1 ve 4 no.lu Piyano Konçertolarının kayıtları bulunmaktadır.

Ayrıca Rusya, Almanya, Belçika, Japonya, Fransa, Lüksemburg, Polonya ve başka yerlerdeki Radyo ve Televizyonlara çıkmıştır.

Alexander Ghindin 2005 yılının başlarında, Eliahu Inbal tarafından yönetilen Berlin Senfoni Orkestrasıyla Rahmaninof’un 4 no.lu sol minör piyano konçertosunu icra ettiği Berlin Konzerthaus’da sahne aldı. 2006 yılında, James de Priest tarafından yönetilen Tokyo Metropolitan Senfoni Orkestrası ile Chopin’in 1 no.lu konçertosunun icrası için Tokyo Suntary Salonunda sahne aldı. 2006 yılında, Belçika Bağımsızlık Günü’ne ithafen verilen bir konser için Brüksel Güzel Sanatlar Sarayına davet edildi. Burada Belçika Kraliyet Ailesi’nin huzurunda, Jean-Claude Casadesus yönetimindeki Belçika Ulusal Orkestrasıyla, Rahmaninof`un 3 no.lu piyano konçertosunu icra etti. Alexander Ghindin aynı yıl “Rusya Onur Sanatçısı” unvanını aldı. 2008 yılının yazında, ABD, Cleveland’daki Uluslararası Piyano yarışmalarında birincilik ödülünü kazandı ve ABD’deki 50’den fazla konserin yönetimini aldı.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT