Allan Harris

Tarihler: 28 Aralık 2010 Salı ~ 30 Aralık 2010 Perşembe - Saat: 20:30

Yer: İstanbul Jazz Center

Ücret: Bar: 34,00 TL - Masa: 39,50 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, İstanbul Jazz Center

Adres: Çırağan Cad. No: 48 Ortaköy, Beşiktaş İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 327 50 50

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 28, 2010 ~ Ara 30, 2010
28-29-30 Aralık 2010

Allan Harris: Vokal
Kürşat Deniz: Piyano
Kağan Yıldız: Bas
Ferit Odman: Davul

Allan Harris
Erkek jazz şarkıcı kıtlığında, zengin kadife sesi ve nazik sahne tavrıyla Allan Harris açıkça bir lütufdur. Harris’in sesi ve tavrı: “Tony Bennett’in sıcaklığını, Sinatra’nın sertliğini ve ritmini, Nat “King” Cole’un sinsi zerafetini yansıtır (Leonard Pitts, Miami Herald)”. Bilinen ve sevilen standartlarda bir repertuar eşiliğinde Harris’in çekici sesi, şarkıyı okşayan hüzünlü bir derinliğe ulaşır.

Geleneksel olan ile yeni özgün şeyler yaratma yeteneğini birleştirerek şarkıların her birine hakkettiği saygınlığı gösterir. Harris kusursuz vokal kontrolünün yanı sıra; doğal bir kulağa ve aynı zamanda üstün vokal yeteneğini (hallmark pinpoint vocal accuracy) ayrıca diksiyonunun düzgünlüğünü hiç bir şekilde kaybetmeden sesine gitar ile eşlik edebilme yeteneğine sahip bir müzisyendir.

Yumuşak baladlardan swing ezgilerine, Karayip ritimlerinden slow sizzling down-blues’a ve scatting’e uzanan bir yelpazede Harris sadece jazz dünyasına verecek şeyleri olduğunu göstermekle kalmaz; kendi jenerasyonunun öncü erkek şarkıcılarından biri olduğunu da kanıtlar.

Harris’in kaydettiği çok sayıda albüm bulumaktadır: ‘Setting the Standard`, ‘It`s a Wonderful World`, ‘Here Comes Allan Harris and the Metropole Orchestra`, ‘The Music of Duke Ellington`, ‘Laid Back` ve ‘Love Came - the Songs of Strayhorn`. Harris albümlerinde Ray Brown, Benny Green, Mark Whitfield, Clark Terry, Claudio Roditi, Eric Reed, Jon Faddis ve Nestor Torres gibi büyük isimler ile birlikte çalıştı. Tony Bennett Harris’in tekniğini ve sağlamlığını överken onun için: “benim yeni favori şarkıcım” demiştir. Sammy Cahn New York’daki Tatou’da Tony Bennet de seyirciler arasındayken Harris’i şöyle tanıtmıştır: “Frank Sinatra Tony Bennet’in en sevdiği şarkıcı olduğunu söylerdi; Tony Bennet ise en sevdiği şarkıcının Allan Harris olduğunu söylüyor”.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT