Alper Maral`la Modern Müziği Anlamak

Tarihler: 24 Mart 2010 Çarşamba ~ 24 Mart 2010 Çarşamba - Saat: 19:00

Yer: Borusan Müzik Evi

Ücret: 380,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com

Adres: İstiklal Cad. Orhan Adli Apaydın Sok. No: 1 Taksim, Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 24, 2010 ~ Mar 24, 2010

“Alper Maral’la Klasik Müziği Anlamak” atölye çalışmasının devamı olan “Alper Maral’la Modern Müziği Anlamak” Mart ve Nisan aylarında çarşamba günleri saat 19.00−21.00 arası Müzik Evi’nde.

Kulağımıza “Hoş Gelmeyen” Sesler: 20. Yüzyıl ve Sonrasında Müzik – I (Atonalite ve Sonrası)

Tonal müziğin kalıplarından kaçarken kendi dizgelerinin hegemonyasıyla yüzleşen, aynı yolda kendi açmazlarıyla karşılaşan atonal müzik, amaç-araç ikileminde yapılan hatalardan birşeyler öğrenildiğince yeni sistemler, yapılar, ekoller yaratıyor; bunları kimi zaman birbiri üstüne kurarken, kimi zaman da bildik ne varsa dinamitlemeye yöneliyor. 20. yüzyıl modernizminden post-modernizme, “bildik anlamıyla müzik tarihi” kalıplarının geçerliliğini iyice yitirdiği, birbirinden ayrılmaz ekonomik, siyasi ve kültürel oluşumların kitle iletişimdeki gelişmelerle iyice ivme kazanıp biçimlendirdiği; yepyeni estetik yaklaşımların temel tanımları bile değiştirdiği; ille de “hoş” olanın peşinden gidilmeyen bu sancılı dönemin zengin müzik çeşitliliğine bir giriş bu çalışma. Yapıtlar ve toplumsal arkaplanları üzerinden modern müziğin temel önermelerini, müziğin temel kavramlarını da kuşatarak tanıyacaksınız Alper Maral’la.

Alper Maral
Besteci, öğretim görevlisi Alper Maral, çoğunlukla dramatik kurgusu olan ve “kültür içinde müzik, müzik içinde kültür” ilişkisinden hareket eden elektroakustik ağırlıklı ensemble yapıtları, tiyatro ve film müzikleri ile tanınıyor. Halen YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü; GSÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Modülü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü’nde kompozisyon, müzikoloji ve ses teknolojisi ağırlıklı dersler veriyor. Yayınları, seminerleri ve mutfağında yer aldığı yeni müzik festivalleriyle, yepyeni, bilinçli ve aktif bir müzikçi kitlesi kurmak üzere çalışıyor.

Mart ve Nisan aylarına dağılan altı haftalık bir programı kapsar; ara dönemde katılımcı alınmaz. 10, 17 Mart 2010 tarihlerindeki hızlandırılmış “Alper Maral’la Klasik Müziği Anlamak” adlı çalışmayla birlikte alındığında toplam katılım katılım bedeli 400 TL’dir.

Katılımcı sayısı sınırlıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT