Altan Erkekli'nin Sunumuyla SIR: Şe

Tarihler: 18 Aralık 2017 Pazartesi ~ 18 Aralık 2017 Pazartesi 18 Aralık 2017 20:30

Yer: Zorlu PSM - Ana Tiyatro

Ücret: 1. Kategori - 155.00 TL 2. Kategori - 130.00 TL 3. Kategori - 100.00 TL 4. Kategori - 65.00 TL 5. Kategori - 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 18, 2017 ~ Ara 18, 2017
Şeb-i Arûs “Sır”

“Tek kanatlı melekleriz; birbirimizi kucaklayarak uçabiliriz…”

SIR / ŞEB-İ ARÛS'UN 744. YILINDA, Hz. MEVLÂNÂ'NIN ANISINA...

Uğur Işık’ın sanat yönetmenliğindeki Alaturka Records ile geçen üç sezonda yoğun ilgi gören “Sır” projesi, bu sezonda da sanatseverlerle buluşuyor.

Altan Erkekli’nin sesinden Mevlânâ'nın hiç eskimeyen sözleri, sûfî dünyasının müziği, Mevlevî ayini ve semâ töreni ile Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde...

İki bölümlük performansın ilk kısmı, geleneksel cami ve tekke müziğinin özel beste biçimlerinden oluşacak ve ilahi, kaside, salâ, şugl, zikir ve perde kaldırma gibi beste ve icra şekilleri örneklenecek. 

Performansın ikinci bölümü ise Hazreti Mevlânâ’nın 744’üncü vuslat yıldönümü anısına hazırlandı. Ölüm değil, "Şeb-i Arûs"; yani düğün gecesi... "Sevgili"ye kavuşma ânı… 744 yıl öncesinin Anadolu topraklarından, 21. yüzyılın dünya küresine aralıksız esen, hep taze kalmış, daima tazeleyen ve dirilten bir rüzgâr: Mevlânâ Celâleddin Rûmî'nin sesi…

Sadece doğu dünyasını değil, çok sayıda dile çevrilerek bütün dünyayı derinden etkileyen Hz. Mevlânâ'nın sadâsı, gönüllerimize çok farklı bir sesten yansıyacak. Sûfî'nin sır dolu dünyasına ışık huzmeleri düşüren, kilitli sandığın anahtarı: Sûfî'nin kendine özgü müziğiyle iç içe… Şarkı söyler gibi değil, olması gerektiği gibi… “Sûfî'nin dünyasına girerek…”

Ve Mevlevî dünyasının olmazsa olmazı: Ayin ve Semâ ritüeli…

Alaturka Records bu kez, “padişah” sıfatıyla Osmanlı Devleti’ni yönetmiş, bir başka deyişle dünya tarihine yön vermiş büyük bir bestekârın eseri olan âyinle sanatseverlerin huzuruna çıkacak.

Sultan III. Selim’in Suzidilâra Ayini... Sonsuz hayatın ışıltılarını saçan bir müzik ve post-nişîn'i; Hak'tan halka açtığı kolları ve uçuşan tennureleriyle semazenlerinin sonsuzluğa dönüşleri; nâ't-ı Mevlânâ'sı; devr-i Veledî'si, kısacası bütün kadim seremonisiyle 18 Aralık'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde.

- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.- Zorlu Performans Sanatları Merkezi, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT