Amerikan Trio

Tarihler: 02 Haziran 2015 Salı ~ 02 Haziran 2015 Salı 21:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 2, 2015 ~ Haz 2, 2015

Gitarist Dave Allan, davulcu Joey Baron ve basçı Drew Gress'den oluşan Amerikan Trio, 2 Haziran'da Akbank Sanat'ta sahne alıyor.

Gitar:
Dave Allan
Davul: Joey Baron
Bas: Drew Gress

Dünyanın en önemli sanatçıları arasında gösterilen ateşli, zarif ve ürkütücü bir kabiliyete sahip olan gitarist Dave Ellan, dünya çapında örnek gösterilen ve Carmen McRae, Dizzy Gillespie, Tony Bennett, Hampton Hawes, Chet Baker, Philip Glass, Randy Brecker gibi sanatçı ve gruplarla çalışmış efsane batarist Joey Baron, çağdaş müzik alanında büyük başarılar elde etmiş New York'lu bas gitarist Drew Gress; Akbank Sanat’ta izleyeci için bir araya geldi.

Dave Allan
"İnanılmaz bir beceri, harmonik bir üretkenlik, güçlü ve melodik bir algı, kusursuz grup uyumu, kayda değer bir icra kabiliyeti ve becerikli müzisyenlerden oluşan muhteşem bir grup..." - Jazz Guitar Life

Dave Allan enstrümanını kullanması açısından günümüzün en özgün seslerinden biridir. Kendisi besteleri ve enstrümanını kullanma yolu ile sürekli olarak kompleks ritimler ve dinamik lirik tarzı melodiler içeren eşsiz bir vizyon yaratma eğiliminde oldu. Son 15 yıldır trio ve quartedler yöneterek New York sanat çevresinde varlığını arttırarak hissetirdi. Son birkaç yıl içerisinde Dave Allen, Chris Cheek, Sam Newsome, Donny McCaslin, Mark Shim, Eric McPherson, Matt Penman, Jhone Riley gibi birçok sanatçı ile çalıştı.

Joey Baron
Virginia, Richmond'da 1955 yılında doğan Joey Baron örnek olmuş bir caz bateristidir. 1995’e kadar on yıl Bill Frisell grubunda çalmış olmasının yanında, dünya çapında, Laurie Anderson, Art Pepper, Stan Getz, Lee Konitz, Joe Lovano, Vinicus Cantuaria, Jay McShann, David Bowie, The Los Angeles Philharmonic, Big Joe Turner, John Abercrombie, Mel Lewis, Pat Martino, Harry Sweets Edison, David Sanborn, Al Jarreau, Jim Hall, Marian McPartland, John Scofield, gibi birçok sanatçı ve gruplarla çalıştı.

Müziği kendi kendine müzisyenleri izleyerek, radyo, televizyon ve albümleri dinleyerek öğrendi. Ed Sullivan show guests'den "The Wild Wild West" televizyon şovunda yer alan Art Blakey, Ray Charles, Booker T. & the M.G.'s, James Brown, The Beatles and Jimi Hendrix'e kadar birçok etkilendiği sanatçılar oldu. 

John Abercrombie ile çalışmaları sonucunda 6 albüm ECM’den çıkarıldı. 

Drew Gress
New York'lu bas gitarist Drew Gress, 1980 ile 1990’lı yıllarda çağdaş doğaçlama müzik dalında bir hayli bilinir hale geldi. 1980’lerin sonuna doğru quartet Joint Venture'nın kurucularından biri oldu ve Enja Spanning’den üç albüm çıkardı. Gress bütün avrupada konserler gerçekleştirdiği gibi asya, orta, kuzey ve güney Amerika’da da sahne performansları gerçekleştirdi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT