Amsterdam Night Watch: New Cool Collective (Amsterdam)

Tarihler: 23 Ocak 2009 Cuma ~ 23 Ocak 2009 Cuma - Saat: 22:30

Yer: Ghetto

Ücret: Tam: 34,00 YTL, Öğrenci: 29,00 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Ghetto

Adres: Kalyoncu Kulluk Cad. No: 10 Beyoğlu Adalar İstanbul

Telefon: 0212 251 75 01 - Ghetto

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 23, 2009 ~ Oca 23, 2009

Myspace: www.myspace.com/newcoolcollective
GHETTO Hollanda Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla ‘Amsterdam Night Watch’ projesinin ilk konserinde, caz festivallerinin vazgeçilmez konuklarından; New Cool Collective’i ağırlıyor.
Hollanda Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla hayata geçecek Amsterdam Night Watch projesi, her ay Amsterdam’dan bir ekibi İstanbullu müzikseverlerle buluşturacak ve kültürler arası etkileşimin müziğin evresel diliyle kurulmasına tanıklık edecek. Mayıs ayına kadar sürecek proje kapsamında, Ocak’ta New Cool Collective, Şubat’ta Bernie’s Lounge, Mart’ta Forthress ve Nisan’da Amsterdam Klezmer Band GHETTO’da sahne alacaklar.

Projenin ilk konuğu; 1994 yılında kurulan Benjamin Herman tarafından kurulan New Cool Collective olacak. Yaklaşık 10 senedir Avrupa ve Dünya’da, turlamadık sahne, çalmadık festival bırakmayan Benjamin Herman, New York’taki Manhattan School of Music’in Avrupa caz sahnesine kazandırdığı bir proje adamı olarak, New Cool Collective ile birçok başarıya imza attı. Grubun 8 müzisyenden oluşan çekirdek kadrosu Hollanda’nın Grammy’si sayılan Edison Award ödülünün de sahibi. 2003 senesinde bir kez daha bu ödül için aday gösterilen grup, 2001’de de Heineken Crossover ödülüne layık görüldü.

Grubun müziklerinde kolaylıkla kendinizi dansa kaptıracağınız caz ve funk örneklerine, perküsyon ve ritm zenginliklerine Afrika ve Latin tatlarına rastlanıyor. Londra Jazz Cafe ve Edinburgh Fringe Festivali, Capetown, Londra, Bristol, Prag gibi önemli caz şehirleri, North Sea Caz Festivali, Roskilde, Londra Caz Festivali, grubun sahne aldığı önemli festivallerden bazıları.

12. Akbank Caz Festivali kapsamında, festivalin en ilgi çekici konserlerinden birini veren grubu GHETTO sahnesinde, son albümleri ‘Out Of Office’in turnesi dahilinde tekrar izleme şansını kaçırmayın.
Benjamin Herman-Saksafon
Anton Goudsmit-Gitar
Joost Kroon- Davul
Willem Friede-Klavye ve düzenlemeler
Frank Van Dok-Perküsyon
Jos de Haas-Perküsyon
Leslie Lopez-Bas gitar
David Rockfeller-Trompet
Albümler:
Soul Jazz Latin Flavours Nineties Vibe http://www.discogs.com/release/1404232 (1997)
More! (1998)
BIG! (1999) feat. Georgie Fame
Bring it On (2001)
Trippin (2005) feat.Tony Allen
New Cool Collective Big Band Live (2007)
Out of Office (2008)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT