Anatolian Quartet

Tarihler: 13 Mart 2016 Pazar ~ 13 Mart 2016 Pazar 13 Mart 2016 21:00

Yer: Living Room

Ücret: - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Caferağa Mah. Arayıcıbaşı Sok. No:9 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 405 2 404

Faks: 0216 405 2 414

Web: http://www.livingroom.com.tr

E Posta: info@livingroom.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 13, 2016 ~ Mar 13, 2016
Anatolian Quartet, 13 Mart'ta Living Room sahnesinde sizlerle buluşuyor.

Mey ve Zurna. Bu iki enstruman  bir biri ile hem iç içe hem de zıt özelliklere sahiptir. Mey’in sakin yapısı ve kısıtlı ses aralığı ile Zurna’nın yüksek ses şiddeti ve hırçınlığı Trombone ve Trumpet in caz daki halini bize anımsattığından biz de Mey ve Zurnayı kendi yöresel özelliklerini yansıtacak şekilde kullanma kararı aldık. Burada ilginç olduğunu düşündüğümüz nokta ise günümüze kadar gelen ve sevilerek dünyaya mal olan caz standartları Mey ve Zurna ile çalınırsa nasıl olur fikri idi. Elbette bu fikri uygularken Mey ve Zurna ile bu caz standartlarının ana melodilerini çalmayı düşünmedik. Bizim tasarladığımız çalma şekli bu caz şarkıların bizi kendi enstrumanlarımız ile duygulaş ve sazımızın yapısı ile bizde uyandırdığı hayal gücünü şarkılara yansıtacak yeni melodik besteler olarak hayata geçirmek oldu. Parçalarımızın tamamında caz standartlarını andıran özgün besteler kullandık ve şarkıların solo bölümlerinde Mey ve Zurna ile doğaçlamalar yanında Tenor Saxophone ve Soprano Saxophon kullanarak zaman zaman caz, zaman zaman etnik melodileri bu enstrumanlara uyguladık. Bu müzik grubu cazı böyle algılıyor ve sizlere bu pencereden bakmanız için çalışmalarını sürdürmeye kararlı. Grup elemanlarının her biri kendi müzik türlerin de senelerin deneyimi ile enstrumanlarını icra eden kişiler olması bu grubu ve bir araya gelişi daha bir özel kılmakta. Günümüzde amacı kendi müzikal zevkleri doğrultusunda müzik yapmak olan kişi sayısı parmakla sayılacak kadar azalmış dolayısı ile bu tür deneysel çalışmalar için zaman ve imkan bulan kişilerin bir araya gelip çalışma yapmaları neredeyse imkansız hale gelmiştir. Anatolian Quartet bu özel durumu oluşturmayı başarmanın mutluluğu ile bir araya geldi. Müziğimizi severek seslendirmek ve dünyaya müziğimizi duyurmak tek amacımız.

Doğunun ve batının köprüsü. Avrupayı Asyaya bağlayan, Türkiye’nin binlerce yıllık geçmişinde barındırdığı medeniyetlerin mirasçısı olan bizler, Anadolu halkının müzikleri ile dünyanın pek çok ülkesinde kendi tarzını oluşturan caz müziğini farklı olduğuna inandığımız bir sentez ile birleştirdik. Anatolian Quartet ( Anadolu Dörtlüsü) Birbirinden farklı alanlarda müzik yapan ama aynı düşünce ile Caz’ın birleştiriciliği özelliğinden faydalanarak Türkiye’nin etnik müzikleri ile dünyaya mal olmuş caz standartlarını tamamen kendi etnik melodileri ile seslendirmek üzere bir arada. Mey ve Zurna eşliğinde caz standartlarının günümüze gelmiş ve popüler olmuş parçalarını ele alarak bunların armonik yapılarına dokunmadan yeniden bestelediğimiz Anadolu melodilerini bu şarkılara uyguladık.

Mey-Zurna- Soprano Saxophone- Tenor Saxophone: Yaşar Taner 
Bateri: Mehmet Yüzgeç
Piano- Keyboard: Taner Şar
Bass Gitar- Kontr Bass: Raim Paksoy

- 18 yaş sınırı vardır.- Pdf biletinizin çıktısını yanınızda bulundurmayı unutmayınız.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT