Anjelika Akbar

Tarihler: 05 Mayıs 2014 Pazartesi ~ 05 Mayıs 2014 Pazartesi 20:00

Yer: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

Ücret: 1. Kategori - 56.00 TL 2. Kategori - 45.00 TL 3. Kategori - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Bahariye Cad. No: 39 Bahariye Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 450 36 01

Web: http://http://www.kadikoyhem.k12.tr/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 5, 2014 ~ May 5, 2014

Besteci ve piyanist Anjelika Akbar, 5 Mayıs'ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde etno müzikolog ve onlarca müzik aletine hakim olan multi-müzisyen Tolga Ünaldı eşliğinde müzik ziyafeti verecek. Tolga Ünaldı çok sayıda vurmalı ve üflemeli enstrümanları ile Anjelika Akbar’ın bestelerine ve uyarlamalarına yeni ve sıra dışı bir yorum getiriyor. Batı'nın ve Doğu'nun tınıları bir kez daha, sürpriz bir şekilde bir araya geliyor!

2,5 yaşında nota bilen ve piyano çalmaya başlayan Anjelika Akbar, 4 yaşındayken mutlak kulak yeteneği ile Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinin de dikkatini çekti ve konservatuar bünyesindeki harika çocukların okuduğu okula kabul edildi. Eğitimine okulun Taşkent şubesinde devam eden Anjelika Akbar, okul öğrencilerinden dünyaca ünlü Alexei Sultanav ve Stanislav Yudenich gibi isimlerle birlikte en iyi öğrenciler arasında yerini aldı. 

Sanatçı, 1999 yılında kendi prelütlerinden oluşan ilk albümü Su'yu piyasaya sürdü. Akbar'ın 2002 yılında çıkan Vivaldi’nin Dört Mevsim keman konçertolarının dünyada ilk kez solo piyano uyarlaması, Sony Music International etiketiyle çıktı ve Sony Classical kataloğuna girerek, bu katalogdaki ilk Türk klasik müzik albümü oldu. 2002 yılında Bir'den Bir'e isimli albümünü çıkaran sanatçı, 2003 yılında çıkan ve Bach'ın eserlerini Doğu enstrümanları ile harmanladığı Bach A L’ Oriantale albümü için "Bu bir müzik deneyi değil, çağın ihtiyacıdır. İnsanlar birbirileri ile kucaklaşmadan önce müzikleri kucaklaşsın istedim" dedi.

Anjelika Akbar ayrıca Bir Yudum Su isimli albümünü 2005, Raindrops By Anjelika albümünü 2009, İçimdeki Türkiyem albümünü ise 2010, Likafoni albümünü 2011 yılı Şubat ayında ve son olarak Beni Unutma Filmi için Anjelika Akbar tarafından yapılan Beni Unutma Orijinal Film Müzikleri albümünü 2011 yılı Kasım ayında çıkarttı.

10. Uluslararası CRR (Cemal Reşit Rey) Piyano Festivali açılış konserinde kendisine ait Sevgi Çemberi adlı 1 no'lu Piyano Konçertosu'nu Şef E.G. Yaşlıçam yönetiminde dünya prömiyeri olarak seslendiren sanatçı, Kutsal İmler isimli Senfonik Orkestra ve Hint Enstrümanlar Grubu için bestelenen Senfonik Şiiri, AKM'de Antonio Pirolli yönetiminde dünya prömiyeri olarak seslendirildi. Akbar'ın, Şef Rengim Gökmen yönetiminde Güneşin Doğduğu Ufuk isimli Atatürk'e ithaf ettiği bestesi Senfonik Orkestra ve Piyano için Rapsodi'yi ise İzmir’de dünya prömiyeri olarak seslendirildi. 

Senfonik Orkestra ve Oda Orkestrası ile koro, piyano ve diğer enstrümanlar için bestelere sahip olan Anjelika Akbar; Rusya, Fransa, Almanya, Baltık cumhuriyetleri, Orta Asya, Hindistan, KKTC, Katar ve Türkiye'de sayısız konserler verdi.

Sanatçının piyano için bestelediği 12 eserden oluşan, Gençlik Albümü (Anjelika Akbar-Rosenbaum Album Pour La Jeunesse), EMR Paris tarafından 2006 yılında Fransa’da nota olarak yayınlandı. 

Anjelika Akbar ayrıca pek çok ulusal ve uluslararası ödülün de sahibidir. Anjelika Akbar'ın müziği için besteci Ali Darmar şunları söyler: "Son derece lirik, mistik ve melodiye bağlı, kozmik kökenli bir felsefeyi takip eden ve eserlerinde bunu bariz bir şekilde belirten yapıya sahip bir müziği var. Eserin içeriğine uygun olan bütün teknikleri (zaman zaman tonal, atonal, modal) kullanabilen biri kendisi. Eserlerinde genellikle ritim olarak poliritmik bir yapı baş gösterir..."

Multi müzisyen olan Tolga Ünaldı, hem vurmalı hem de üflemeli enstrümanları ile Anjelika Akbar’ın bestelerine ve uyarlamalarına yeni ve sıradışı bir yorum getirecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT