Anton Steck - Marieke Spaans

Tarihler: 31 Mart 2010 Çarşamba ~ 31 Mart 2010 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam: 14,00 TL, Öğrenci: 8,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No: 8, Taksim, Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00 - 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2010 ~ Mar 31, 2010

Anton Steck , barok keman
Marieke Spaans, klavsen

Anton Steck
Uluslararası müzik arenasında çok iyi tanınan barok kemanın önde gelen icracılarından Anton Steck, erken dönem müzik dünyasında, yorumundaki coşkusu ve etkileyici enerjisiyle üst düzey teknik mükemmeliyeti çok iyi birleştiren kemancı olarak nitelendirilir. Karsruhe’de modern keman ve Amsterdam’da barok keman eğitiminden sonra, Musica Antiqua Köln, Les Musiciens du Louvre ve Concerto Köln gibi Avrupa’nın ileri gelen barok topluluklarında birinci kemancı olarak görev alır. Trossingen’deki Musikhochschule’de profesör olan Anton Steck, günümüzün genç barok keman virtüözlerini yetiştirmekte...

Virtüöz keman repertuarını yorumlamak üzerine yoğunlaşan Steck, özellikle Christian Rieger ve Marieke Spaans ile verdiği eşsiz konserler ve yaptığı birbirinden güzel bol ödüllü albümlerle bu alandaki hâkimiyetini çok net bir şekilde gözler önüne sermiştir. Yakın zamanda piyasaya çıkan Vivaldi (Naïve) ve Ferdinand Ries’in (cpo) bilinmeyen keman yapıtlarından oluşan kayıtlarıyla eleşirmenlerden yine büyük takdir toplamıştır.

2005 yılında saygın The STRAD dergisinde çıkan bir eleştiride Steck için; “çekinmeden cesurca çalış ustalığını akademisyenliğiyle birleştiren barok kemancı Anton Steck ve arkadaşları, Andrew Manze ya da Nigel Kennedy’nin bile mümkün kılamayacağı performanslarıyla, üst düzey müzikolojik araştırmalarını cesur performanslarıyla bir arada sunuyorlar.”
Anton Steck, 1658 Absam, Jacobus Stainer yapımı ve 1701 Napoli, Alessandro Gagliano yapımı iki orijinal kemanla çalmaktadır.

Marieke Spaans
20. yüzyılın en önemli klavsencilerinden biri olan Gustav Leonhardt’ın son öğrencisi olarak beş yıllık eğitimi sonunda, 1997 yılında Eğitmenlik ve Konsertist diplomasını alır.
Lars-Ulrik Mortensen ve Jesper Christensen gibi önemli müzisyenlerle gerçekleştirdiği çalışmalarla eşlikçilik özelliğini de geliştirir. Son yıllarda klavsenin yanısıra fortepiano icracılığı üzerine de yoğunlaşan Marieke Spaans yakın zamanda çıkan Mozart albümüyle müzik eleştirmenlerinden övgüler alır.
1997 yılında, prestijli NDR Hamburg yarışması başta olmak üzere pek çok saygın yarışmada birincilik elde eden Spaans, 2000 yılında Belçika, Bruges’daki Flanders Festivali bünyesindeki “Musica Antiqua Competition” ve Rovereto’daki “Premio Bonporti” Yarışmasındaki birincilik ödüllerini kazanarak büyük başarı elde etmiştir.

Marieke Spaans, Avrupa’nın pek çok konser salonunda hem solist hem de John Holloway ve Anton Steck gibi dünyaca ünlü barok kemancılarla birlikte konserler vermektedir. Anton Steck ile birlikte 2007 Mayıs’ında Ludi Musici firmasından çıkan Mozart Op.1 keman ve fortepiyano sonatları albümüyle pek çok önemli basın ödülüne layık görülür.

Almanya’da “Trossingen Staatliche Hochschule für Musik” Erken Müzik Enstitüsü’nde Tarihsel Klavyeli Çalgılar alanında profesör olan Marieke Spaans, Zürih’te `Zürcher Hochschule der Künste`de klavsen ve fortepiano dersi vermektedir.

Program: Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Johann Georg Pisendel, Domenico Scarlatti (klavsen sonatı)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT