Ashraf Sharif Khan - Shahbaz Hussain

Tarihler: 26 Mayıs 2015 Salı ~ 26 Mayıs 2015 Salı 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 26, 2015 ~ May 26, 2015

Dünyaca ünlü sitar sanatçısı Ashraf Sharif Khan ve tabla virtüözü Shahbaz Hussain, "Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri" kapsamında 26 Mayıs'ta Akbank Sanat'ta sahne alıyor.

Sitar: Ashraf Sharif Khan
Tabla: Shahbaz Hussain

Ashraf Sharif Khan, ünü Hindistan ve Pakistan'da Ustad Vilayat Khan ve Pandit Ravi Shankar kadar yayılmış olan sitar ustası Ustad Muhammad Sharif Khan Poonchwala'nın oğlu olarak 1969'da Pakistan, Lahore'da dünyaya geldi. Babası ve büyükbabası gibi o da ünlü Poonch Gharana geleneksel sitar okuluna mensuptur. Ashraf Sharif Khan'ın müziği, mükemmel bir müziksel ifade gücü ile hayret verici bir teknik ustalığı birleştirir. Müziği tüm sınırları aşar ve herkese hitap eder.

"Müziğin duyguları dile getirmek için mükemmel bir ortam olduğunu düşünüyorum" diyor sanatçı. "Güney Asya müziğinde her parça (raga) özel bir ruh halini, mevsimi ya da günün belirli bir zamanını yansıtır. Her performansta müziği ve sitarımı kalbimdeki duyguyu yakalamak ve onu dinleyicime aktarmak için kullanıyorum ki onlar da o anda benim ne hissettiğimi hissedebilsinler. Eğer bunda başarılı olursam, müzik yeni bir yaşama başlıyor ve beni ve de umarım ki, dinleyicimi duygulandırıyor."

11 yaşında verdiği ilk konseri takiben, Sharif Khan tüm Pakistan'a turne yaptı. 1990'da Khwaja Khurshid Anwar ve the Hazrat Amir Khusran Ödülleri'ne layık görüldü. 1992'de Louisville, Kentucky'de gerçekleşen International Sound Celebration Festival'de Pakistan'ı temsil etti. 1997'de Sri Lanka'da, Colombo Üniversitesi Kelaniya Ödülü'nü kazandı. 1999'da Tunus'taki prestijli Medina Festivali'nde Japonya, Okinawa'daki The Sugar Hall'da, New York'taki The Symphony Space'de ve Mısır'da, Kahire Opera Evi'nde konser verdi.

Sanatçı, 1999'dan itibaren Hamburg ve Oslo'da yaşamaya başladı. Pek çok Avrupa şehrinde gerçekleştirdiği performanslar, Trilog Gurtu, Nasil Shama, Tina Tandler gibi uluslararası üne sahip sanatçılarla yeni caz ve dünya müziği projeleri gerçekleştirmesine yol açtı. Ashraf Sharif Khan, Montpellier Arabesque, Montreal Monde Arabe, Oslo Mela World, Neustrelitz Fusion, Hamburg Oberjazz, Tunus Kharky, Karachi Tahzeeb gibi festivallere ve Lahore the All Pakistan Music Conference'ye katıldı. Norveç, İngiliz ve Pakistan televizyon ve radyolarına sıkça konuk olarak çağrılan sanatçı, Oscar ödüllü yönetmen Jonathan Demme'nin 2012 yapımı "Enzo Avitabile Music Life" filminde rol aldı ve 4 albüm yayımladı. Halen Oslo, Norveç Müzik Akademisi'nde Klasik Güney Asya müziği eğitimi vermektedir.

Shahbaz Hussain kendi kuşağının önde gelen tabla virtüözlerinden biridir. Büyüleyici performansları nedeniyle, içinde Pakistan hükümetinin 2008'de verdiği prestijli Son of Lahore Ödülü'nün de bulunduğu, pek çok ödüle layık görüldü.

Shahbaz Hussain tabla eğitimine beş yaşında, ünlü bir şarkıcı olan babası Ustad Mumtaz Hussain'le başladı. Daha sonra, Delhi Gharana Okulu'ndan Ustad Faiyaz Khan, Punjap Gharana Okulu'ndan Ustad Shaukat Hussain Khan ve son olarak Ustad Allah Rakha Khan'dan ders aldı.

Shahbaz Hussain çok yönlü bir tabla sanatçısı... Hem tüm zorunlu geleneksel tekniklerde ustalaştı hem de bu teknikleri başarıyla çağdaş stillere uyarladı. Solo performansları tüm dünyada büyük başarı kazandı, aynı zamanda Hint ve Pakistan müziğinin, Ustad Salamat Ali Khan, Ustad Shahid Parvez, Ustad Rais Khan, Ustad Fateh Ali Khan, Panditt Hariprasad Chaurasia ve gazel efsanesi Ghulam Ali gibi büyük ustalarına da eşlik etti.

Shahbaz, Washington D.C., the Smithsonian Institute, New York Lincoln Center ve Londra Royal Albert & Queen Elizabeth Hall gibi pek çok prestijli salonda konser verdi. Grubu Indus, ilk albümleri "Firfly" ile övgü alıp, turneye çıktı.  

Sanatçı aynı zamanda çok hevesli bir eğitmen olup, University of Newcastle and the University of Huddersfield dahil birçok kurumda eğitmenlik yapmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT