Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri Tomatito

Tarihler: 08 Şubat 2013 Cuma ~ 08 Şubat 2013 Cuma 20:30

Yer: İstanbul Kongre Merkezi

Ücret: 1. Kategori - 100.00 TL 2. Kategori - 78.50 TL 3. Kategori - 56.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve İstanbul Kongre Merkezi gişe

Adres: Taşkışla Cad. Harbiye 34367 Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 373 99 00

Faks: 0212 373 99 43

Web: http://http://www.iccistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 8, 2013 ~ Şub 8, 2013

Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri Grammy Ödüllü Flamenko Üstadı Tomatito İle Devam Ediyor!

İstanbul, yaklaşık iki yıl önce 'En İyi Flamenko Albümü' kategorisinde ikinci Latin Grammy'sini kazanan José Fernández Torres ya da uluslararası flamenko aleminde bilinen adıyla Tomatito'nun canlı performansına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Flamenko'yu caz dünyasına taşıyan isim olarak tanınan Tomatito'nun müziği, eleştirmenler tarafından 'eşine kolay rastlanamaz' kelimeleriyle özetlenmiş. Efsanevi gitarist Niño Miguel, büyükbabası Miguel Tomate ve yine Tomate olarak tanınan babasının da dahil olduğu oldukça kalabalık ve müzisyenlerle dolu bir ailenin parçası olarak dünyaya gelen José, Taberna Gitana gibi önemli kulüplerde performans göstermeye başladığında daha küçük bir çocuktu. Adeta flamenko ile kutsanmış bu yetenekli çocuğu izlemeye gelenler arasında Paco de Lucía'nın da olması onun aynı zamanda fazlasıyla şanslı biri olduğunun da işareti gibiydi... 

Endülüs bölgesinde kısa zamanda ün kazanan José, kariyerinin ilk profesyonel adımlarını da aralarında Enrique Morente, La Susi, José Menese ve Pansequito gibi dönemin en büyük şarkıcılarının orkestralarında çalarak attı. Paco de Lucía tarafından keşfedilmenin ona getirdiği en büyük armağan ise kuşkusuz Camarón de la Isla ile ta ki onun ölümüne kadar devam eden 18 yıllık ortaklık oldu. Sadece İspanya'da değil Montreux ve New York gibi müziğin başkenti olarak kabul edilen şehirlerde bile izleyiciler tarafından ayakta alkışlanan ikilinin yine de Lucía ile birlikte yarattıkları 'La Leyenda del Tiempo' ise sadece 90'ların değil tüm zamanların en büyük flamenko hitlerinden biri oldu. 

1987 yılında yayınladığı ilk solo albümü Rosas del Amor'u takiben piyasaya sürülen Barrio Negro'da Afro-Cuban ve Brezilya geleneksel ezgilerine kendi elleriyle yeniden şekil verdi. Frank Sinatra ve Elton John gibi isimlerin İspanya konserlerinin açılışını yaparken solo olarak Japonya'dan Güney Amerika'ya uzanan büyük dünya turneleri de gerçekleştirdi. Üzerinde tam 6 yıl çalıştığı üçüncü albümü Guitarra Gitana için Plaza de Cataluña ve Auditorio de Palma de Mallorca'da verdiği konserler bugün hala övgüyle hatırlanıyor. Tomatio, Michel Camilo ve Josep Pons gibi önemli müzisyenlerle birlikte yayınladığı stüdyo albümleriyle de çok sayıda ödülü koleksiyonuna katmayı başardı. 

Vengo adlı film için yaptığı müziklerle César Ödülü'nü kucaklayan ama daha çok tarihin ilk Grammy kazanan flamenko müzisyeni olarak hafızalara yerleşen Tomatito 2011 yılına Amsterdam'daki efsanevi Paradiso'da iki kapalı gişe konserle başlamıştı. Çalışmalarına ilk günkü heyecanı ile devam eden bu büyük müzisyen 2013 boyunca gerçekleştireceği yoğun turne programına Lüksemburg, Viyana ve Münih ile birlikte İstanbul'u da aldı. Flamenko'nun yaşayan en büyük icracılarından biri olan Tomatito'nun İstanbul performansı kaçırılmamalı!

- Avea kullanıcılarına %20 indirim uygulanacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT