Aydın Esen

Tarihler: 18 Kasım 2015 Çarşamba ~ 18 Kasım 2015 Çarşamba 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 18, 2015 ~ Kas 18, 2015

Ünlü piyanist Aydın Esen, 18 Kasım'da Akbank Sanat Piyano Günleri etkinlikleri kapsamında klasik müzikseverlerle bir araya gelecek.

Aydın Esen
: Piyano

Jazztimes Dergisi (2000, Ağustos) Chick Corea'ya soruyor: "Sizce şu anda dünyanın en iyi piyanisti kim?": "Belki çoğunuz tanımaz, ama bir Türk: Aydın Esen."

Üç yaşından beri piyano çalan piyanist ve besteci Aydın Esen, yaşının çok ötesinde müzik deneyimine sahip olmanın dışında Berklee Müzik Kolejini tarihinde 4 seneyi 1 senede bitiren 2 kişiden birisi olmuştur. Aydın Esen Norveç Müzik Akademisi, Kraliyet Akademisi, gibi profesyonel müzisyen yetiştiren kurumlarda öğrenim görerek New England Konservatuarı’nda master yaptı. Henüz 25 yaşındayken Downbeat ve Keyboard dergileri, Esen’i “yılın en başarılı müzisyenleri” arasında ilan etti.

1989 yılında Fransa’da Martial Solal Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödülünü alan Esen, 1988’den başlayarak ünlü caz sanatçılarıyla dünyanın hemen bütün ülkelerinde turnelere çıktı, festivallere katıldı.  Bugün dünyanın en saygın müzisyenleri ile çalışan Esen'in eserleri de birçok ünlü orkestranın repertuvarında yer alıyor. Esen, 20. yüzyılın öncü bestecilerinden Debussy, Ravel, Satie, Copland'ın caz etkilerini yapıtlarına yansıtarak caz standartlarıyla başlayan ve varyasyonlarla daha önce gidilmemiş yerlere götürüyor.

Sadece caza değil, deneysel ve elektronik oluşumlara, caz-fusion türüne, yeni müziklere ilgi duyan sanatseverlerle bir araya geliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT