Aylin Şengün Taşçı

Tarihler: 31 Mayıs 2012 Perşembe ~ 31 Mayıs 2012 Perşembe - Saat: 22:00

Yer: Hayal Bistro

Ücret: 1. Kategori - 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Hayal Bistro

Adres: Meşelik Sok. No:8 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 10 48

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 31, 2012 ~ May 31, 2012

Aylin Şengün Taşçı "Huzur" adlı yeni albümünde yer alan eserlerden ve Türk Müziği'nin sevilen şarkılarından oluşan güzel bir konserle 31 Mayıs Perşembe akşamı Hayal Kahvesi Bistro'da sahneye çıkıyor.

Türk film müziklerinin romantizmini, sakin bestelerin hüznünü ve cıvıl cıvıl şarkıların coşkusunu birarada yaşamak ve Aylin Şengün Taşçı'nın billur sesiyle güzel bir gece geçirmek için Türk Müziği sevenleri Hayal Kahvesi Bistro'ya bekliyoruz. Sürpriz konukların da yer alacağı gecede Aylin Şengün Taşçı kanun sanatçısı Bahadır Şener yönetiminde Rast Ensemble Grubu ile sahne alıyor. Türk Müziği nağmelerini müthiş bir Batı Müziği alt yapısıyla renklendirecek olan orkestra Aylin Şengün Taşçı ile birlikte, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşatacak...

Aylin Şengün Taşçı

Ankara’da doğdu. TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosu’nun sınavlarını kazanarak müzikle ilgilenmeye başladı. TRT İstanbul Gençlik Korosu’na soprano ses olarak katıldı. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne girdi ve1987 yılında mezun oldu. Aynı dönemde İstanbul Belediye Konservatuarı Yarı Zamanlı Türk Müziği Bölümü’nde altı yıl eğitim aldı. Üniversite yıllarından sonra Tercüman gazetesinde çalıştı ve müzik başta olmak üzere kültür-sanat üzerine yazılar yazdı. 1990 yılında tanburi Necdet Yaşar’ın talebiyle yetişmiş sanatçı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun kadrosuna katıldı. Topluluktaki görevi sırasında yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konserlere katıldı.

Müzikle profesyonel olarak ilgilenmeye başladıktan sonra basınla ilişkisi devam etti. Günaydın gazetesinde 2 yıl müzik ve İstanbul üzerine köşe yazıları yazdıktan sonra BRT, TRT ve TGRT televizyonlarında, daha sonra çeşitli özel radyolarda müzik ve değişik alanlarda programlar hazırladı ve sundu. 2002-2004 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim konusunda İngilizce İşletme Yüksek Lisansı yaptı. 2004 yılında İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun Sanat Yönetmeni oldu. Akustik Müzik tarafından 2005 yılında “Aşktan Yana” adlı, 2012 Şubat ayında ise “Huzur” adlı iki solo albümü yayınlandı.

Çalıştığı toplulukla birlikte periyodik konserlerin yanısıra çeşitli proje konserlerine imza attı. İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun “Bir Modern Zaman Mehtabiyesi” adlı albümünü hazırladı. 2010 yılında İngiltere Warwick Üniversitesi’nin düzenlediği “Women’s History Network” başlıklı uluslararası toplantıda ünlü kadın besteci Leyla Saz üzerine bir seminer ve ona bağlı bir konser verdi. 2011 yılında TRT İstanbul Radyosu’nda bir yıl boyunca canlı olarak yayınlanan “Bir Fincan Kahve” adlı müzik programını hazırladı ve sundu. Aynı yıl Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Ensitüsü Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora eğitimini tamamladı.

Halen Medipol Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi konusunda öğretim görevlisi olarak ders vermekte, aynı üniversitenin Türk Müziği Korosu ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türk Müziği Korosu’nu da yönetmektedir. Öte yandan Jale Şengün ve Osman Ziyagil’le birlikte kurduğu “Çaresaz” adlı müzik grubuyla İstanbul’un değişik mekanlarında solo konserler vermektedir. İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nda Sanat Yönetmeni ve solist olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT