Aynur Albüm Tanıtım Konseri

Tarihler: 28 Ocak 2014 Salı ~ 28 Ocak 2014 Salı 21:00

Yer: Jolly Joker İstanbul

Ücret: 39.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Balo Sok. No: 22 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 07 49

Faks: 0212 251 77 63

Web: http://http://www.jjistanbul.com

E Posta: info@jjistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 28, 2014 ~ Oca 28, 2014

Kürtçe ve Türkçe söylediği şarkılara eklediği doğaçlamalarla tanınan Aynur, ‘Beraber’ anlamına gelen “Hevra” albümünün ilk tanıtım konseri için İstanbul Jolly Joker’de...

Başarılı yorumu ile sesini tüm dünyaya duyuran Aynur, 2004 yılında “Keça Kurdan” ve 2005 yılında “Nûpel” adıyla çıkarmış olduğu albümlerinin ardından dünya basınında da adından sıkça bahsettirmiş, geniş bir hayran kitlesi oluşturmayı başarmıştı. 2010 yılında çıkardığı “Rewend“ albümünün ardından Türkiye’de ve dünyanın pek çok ülkesinde konserler verdi.

Sanatçı,  son albümünü Aralık 2013’te Sony Music Classical etiketiyle piyasaya çıkardı.  ‘Beraber’ anlamına gelen “Hevra” albümünün ilk tanıtım konseri İstanbul Jolly Joker’de gerçekleştirilecek. Aynur’un “Hevra” albümünde birlikte çalıştığı ünlü İspanyol besteci, gitarist ve yapımcı Javier Limón bu konserde Aynur’a eşlik edecek. Buika, Yasmin Levy ve Mariza gibi usta sanatçıların prodüktörlüğünü de yapan besteci ve gitarist Javier Limón, aldığı 5 Latin Grammy’siyle İspanya’nın en saygın sanatçılarından biri. Limón’un müziği Brazil, Afro-cuban ve caz gibi türleri de kapsayan geniş bir yelpazeye sahip. Bu albümde Javier Limón ve Aynur müziğin coğrafi sınırları ortadan kaldırdığını söylemek mümkün.

“Hevra” albümünde, adeta doğu batı sentezi müzikseverleri karşılıyor. “Péş Nare”, “Tobedar im” ve “Diyarbekir” şarkılarının söz ve besteleri Aynur’a ait. Albümde daha öncekilerin aksine geleneksel entrümanların yerine ağırlıklı olarak Limón’un flamenco ezgilerini taşıyan gitar soundu kullanıldı. Kürtçe ve Flamenko müziğin ortak noktalarını yakalayarak muhteşem bir sentez yakalanan albümün kayıtları Madrid ve Boston’da gerçekleşti. İspanyol piyanist besteci Ariadna Castellanos ile canlı kaydedilen “Xerîw” şarkısının yanı sıra “Sîsîlé” şarkısı da usta müzisyen Cemil Qoçgirî’nin temburu ile canlı kaydedildi.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT