Babazula - Dinar Bandosu

Tarihler: 12 Mayıs 2010 Çarşamba ~ 12 Mayıs 2010 Çarşamba - Saat: 22:00

Yer: Bronx Pi Sahne

Ücret: 15,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Bronx Pi Sahne

Adres: İstiklal Cad. Terkos Çıkmazı No:8 Taksim, Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 50 06

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2010 ~ May 12, 2010

Karanlığa Karşı Tepkiler 5
Karanlığa Karşı tepkiler konser serisi 5. yılıyla karşınızda !

Karanlığa Karşı Tepkiler, beşinci kez müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bronx Pi sahne de gerçekleştirilecek olan gece de, bu yıl Baba Zula ve Dinar Bandosu sahne alacak. Baba Zula ve Dinar Bandosu’nun yer alacağı gecede, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla da farklı bir kimliğe bürünecek. Her sene belirli bir konu başlığı altında, sosyal sorumluluk bilinci oluşturmak amacıyla yola çıkan Karanlığa Karşı Tepkiler konser serisi, bu sene de çevre için bir karanlığı aydınlatacak. Alınan her bilet karşılığında bir adet ağaç fidanı dikilmesi hedeflenen gece de, toplam gelir belirlenecek bir sosyal sorumluluk projesine aktarılacak.

12 Mayıs Çarşamba
Dinar Bandosu bir Türk psychedelic (saykodelik) rock grubudur. Grup, öncelikle 70`li yıllarda ülkemizde boy gösteren sonra da 90`lı yıllarda ikinci dalga olarak karşımıza çıkan Türk yeraltı müziğini miras almış olup, bu müziği Osmanlı coğrafyası ile genişleterek, dünya çapında geçmişten geleceğe taşımayı hedeflemektedir. 2003`te kurulan grubun 2007 tarihli "Saykodelikdeşik" adlı bir albümü vardır. Grup, yasal albüm öncesi yeraltına hitap ederken “İstanbul İçin İsyan Vakti” isimli EP’sini yayınlamış ve Syd Barrett`in hayran grubunun bir serisi olan "Have You Got It Yet?" toplamasına katılması için teklif almış olup, bu toplama için "Intersteller Vegetable Man" şarkısını kaydetmiştir. Grubun adı, Ece Ayhan`ın hayalinde canlandırdığı ünlü Türk yazarları ve sanatçılarının birer enstrüman çaldıkları bir müzik topluluğu olan "Dinar Bandosu"ndan gelmektedir. Tıpkı bu hayali bandoda olduğu gibi, "Dinar Bandosu" da resim, edebiyat, mimarlık gibi sanat dallarıyla uğraşan bir "sanat çetesi"dir. Grup; gitarda Ali Ece, ney, klarnet, teremin, saksafon, trompet, su borusu ve kendi ürettiği enstrümanlarda Asaf Zeki Yüksel, bas gitarda Feryin Kaya, davul ve vurmalılarda Yılma Karatuna, vokalde Ali Asaf Sarıca`dan oluşmaktadır. "Saykodelikdeşik" sonrası şu sıralar ikinci albümün hazırlığını sürdüren Dinar Bandosu, 2008 aralık ayında kayıtları tamamlamayı ve 2009 başında bu albümü yayınlamayı hedeflemektedir. Yeni albümde dinleyicileri çeşitli sürprizler de bekliyor!!!

Baba Zula
1996 yılında Levent Akman (vurmalı çalgılar, ritm makinaları, oyuncaklar), Murat Ertel (saz ve telli çalgılar, ses) ve Emre Onel (darbuka, sampler) tarafından İstanbul`da kuruldu. 2003 yılında gruptan ayrılan Emre Onel yerine Coşar Kamçı (darbuka) ve 2004 yılında canlı çizim tekniği ile Ceren Oykut Baba Zula`ya katıldı.

Geleneksel Türk müzik aletlerinin kullanımını elektronik öğelerle birleştiren grup, değişik bir tını yaratarak Türk Halk Müziği`ne yepyeni bir soluk getirmiştir. Halk müziğinin temel ayak ve usullerinden yararlanarak kendi melodi ve ritimlerini yaratıp kendi sözlerini yazan Baba Zula İstanbul şehir kültürü ile bu öğeleri harmanlayarak güncel bir tınıya ulaşmıştır. Çengi ve dansöz kültürüne özel önem veren Baba Zula`nn konserlerinde de en az bir dansçı yer almaktadır.

Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır. Organizatör firma program ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Organizasyon firması etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet ücretini iade etmek kaydı ile içeri almama hakkına sahiptir. Konser düzeni ayaktadır. Kapı açılış 20:00 Konser 22:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT