Babylon Presents: Love & Reggae

Tarihler: 14 Şubat 2015 Cumartesi ~ 14 Şubat 2015 Cumartesi 19:00

Yer: Volkswagen Arena

Ücret: Ayakta: 60 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: UNIQ İstanbul - Huzur Mah. Maslak Ayazağa Cad. Ayazağa Cendere Yolu No: 4 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 334 01 00

Web: http://http://blackboxistanbul.com/

E Posta: info@blackboxistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 14, 2015 ~ Şub 14, 2015

Barışın ve koşulsuz sevginin müzikal ifadesi reggae'nin efsane isimleri U-Roy ve Big Youth ile türün Türkiye'deki temsilcisi Sattas Reggae Band, "Babylon Presents" konser serisi kapsamında 14 Şubat 2015 Cumartesi akşamı Volkswagen Arena'da sahne alacak.

"Babylon Presents: Love & Reggae" buluşması Jamaika'nın ulusal müziğini, Afro-Amerikan ritimlerini ve sevginin alışılmış halinin sınırlarını terkederek, en saf ve doğal halini yansıtan reggae'nin birleştirici gücünü tek çatı altında topluyor. Babylon, klişelerden sıyrılıp müziğin birleştirici gücü ve reggae'nin inanç, aşk, barış şemsiyesi altında alternatif bir Sevgililer Günü programı sunuyor.

1970'lerde adını "Vision Galore" albümüyle başlayan müzikal kariyerini 2012 senesinde çıkardığı son albümü "Pray Fi Di People" ile devam ettiren ve Rastafarianizm'e yaptığı göndermelerle reggae'yi bir düşünce şekli olarak benimseyenler arasında efsane haline gelen Jamaika asıllı U-Roy, türün vazgeçilmez deejaylerinden Big Youth ve root reggae'nin 2004'ten bu yana Türkiye'deki yegane temsilcisi haline gelen Sattas, "Babylon Presents: Love & Reggae" buluşmasında, aynı sahnede bir araya geliyor.

U-Roy
Ewart Beckford, sahne ismiyle U-Roy, çocuk yaşlardan itibaren müzikle iç içe büyüyen isimlerden... Louis Prima, James Brown, Ruth Brown, Fats Domino, Rufus Thomas ve Smiley Lewis gibi sanatçıların plaklarını dinleyerek büyüyen Beckford'ın müzikal kariyeri bir performansı sırasında Duke Reid'in bir parçasının üzerine toasting olarak adlandırılan ve kendisinin de öncüleri arasında yer aldığı bir vokal tekniğiyle yaptığı yorumla başladı. Beckford bu performansının ardından Reid'in desteğiyle, onun plak şirketi Treasure Isle etiketiyle ilk iki albümünü çıkardı. Bunny Lee ve Phil Pratt gibi ünlü prodüktörlerle çalışmaya başlayan Ewart Beckford, 1975'te Virgin'le anlaşarak Dread In A Babylon'u piyasaya sürdü. Devam eden süreçte dört farklı albüm yayınlayan Beckford'ın "The Paragons" parçası "The Tide Is High" için yaptığı yorum 1978'te Blondie'ye esin kaynağı oldu ve Virgin parçanın orijinalini ve U-Roy versiyonunu tekrar plak formatında piyasaya sürdü. 

Big Youth
Gerçek ismi Manley Augustus Buchanan olan Jamaika asıllı Big Youth'un müzikal kariyeri 1970'lerde başladı. U-Roy'dan etkilenerek reggae'ye özel bir vokal tekniği olan toasting'te ustalaşan Big Youth; Jimmy Radway, Lee Perry ve Phil Pratt gibi prodüktör için singlelar yaptı. Keith Hudson'ın plak şirketi Imbidmts etiketiyle çıkardığı ilk single'ı Hudson'ın "We Will Work It Out" adlı parçasının özgün bir yorumuydu. Single, Jamaika'da kısa sürede bir numaraya yükseldi. 1973'te "Screaming Target" adı altında çıkardığı ilk albümü bugün halen en önemli reggae klasikleri arasında sayılmaktadır. Big Youth 2000'lerin başında ünlü dub prodüktörü Twilight Circus ile "Daniel in the Lions Den" ve "What We Need Is Love" isimli iki hit single çıkardı. 

Sattas
2004'te Orçun Sünear ve Derya Eke tarafından kurulan Sattas, ilk parçaları War is Over'ı 2006 senesinde duyurdu. Hemen ardından İstanbul'un birçok kulübünde, reggae barında ve müzik festivallerinde sahne almaya başlayan grup; yaptıkları İngilizce ve Türkçe reggae parçalarıyla türün Türkiye'deki yegane temsilcisi haline geldi. Grup; reggae ve dub'ın ünlü parçalarına yaptıkları yorumların yanında yazdıkları sözler ve besteleriyle türün en başarılı yerel grubu olmayı başardı.

- Konser süresince biletinizi ve bilekliğinizi saklayınız.
- Konser alanında yanınızda bulunan eşyaların sorumluluğu size aittir.
- Konser alanına evcil hayvan alınmayacaktır.
- Konser alanı içinde sadece yetkili satış noktalarında satılacak olan merchandise ürünlerini almanızı öneririz. Konser alanına yanıcı, patlayıcı (deodorant, sprey, parfüm vb. gibi), parlayıcı, kesici ve delici olarak kullanılabilecek her türlü alet ve lazer imleci ile girmek yasaktır.
- Konser alanındaki ses düzenleri geçici duyma problemlerine yol açabilir.
- Konser alanındaki ışık düzenleri geçici göz rahatsızlıklarına neden olabilir.
- Konser biletleri sadece organizasyon sahibi tarafından belirlenen resmi satış noktalarından alınmalıdır.
- Organizasyon sahibi resmi satış noktalarından alınmayan biletlerin sahiplerini konser alanından çıkarma hakkına sahiptir.
- Konser alanına giriş yapan seyircilerin alandan çıkış yapmaları halinde yeni bilet satın almaları gerekmektedir. Konser biletleri devredilemez ve iade edilemez. Kayıp biletler için yenisi basılmayacaktır.
- Konsere katılan kişilerin fotoğraf ve video çekimlerinin tanıtım materyallerinde kullanım hakkı konser organizasyonuna ait olup katılımcı, konsere katılarak bu hakkın kullanılmasını kabul etmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT