Bajar

Tarihler: 18 Mart 2011 Cuma ~ 18 Mart 2011 Cuma - Saat: 22:00

Yer: İstanbul Live

Nereden Alınır: İstanbul Live

Adres: Atıf Yılmaz Cad.No:17-3 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 77 12

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 18, 2011 ~ Mar 18, 2011

Bajar, göç hareketleri ile farklı kültürlerin buluşma noktası haline gelen ve melezleşen metropol kültürünün müzikal dilini Kürtçe-Türkçe bestelerle oluşturmaya çalışan bir proje... Ortadoğu’daki makamsal müzik geleneğini Rock müzik menşeili formlarla buluşturan çalışma, güftelerdeki tema çeşitliliği ile de gündelik hayatımızın ihmal edilen meselelerini dillendiriyor.

Punk ve kimi ‘siyahî’ müzikal geleneğin ifade biçimi olan protest üsluba sahip çıkan çalışma, kültürel buluşmaların zayıflatıldığı günümüzde; gettolaşma, kültürel hiyerarşinin neden olduğu ayrımcılık, yeni kültürel normların gündelik ilişkilerdeki izleri... gibi bir çok canalıcı meseleyi dinleyicileri ile paylaşıyor.

Bajar projesi ilk konserlerini verdiği günden bu yana gündeme getirdiği temalar ve geleneksel müziklerden beslenerek oluşturduğu müzik tarzıyla Türkiye’deki Rock müzik alanında kendine özgü bir kanal açmayı başardı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT