Balkan Brass Battle

Tarihler: 06 Mayıs 2012 Pazar ~ 06 Mayıs 2012 Pazar - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu CRR

Ücret: 1. Kategori - 34.00 TL, 2. Kategori - 28.50 TL, 3. Kategori - 23.00 TL, 4. Kategori - 17.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 6, 2012 ~ May 6, 2012

Boban & Marko Markovic vs Fanfare Ciocarlia Türkiye Turnesi: Mayıs 2012

Doğu Avrupa’dan ayağınıza kadar gelen müzik ziyafetine hazır olun! Romanya ve Sırbistan’ın çingene müziği yapan en önemli iki pirinç üflemeli grubu , kimin daha iyi olduğuna karar vermek için aynı sahnede karşı karşıya geliyor. Bu restleşmeyi kaçırmayın!

Fanfare Ciocarlia ve Boban & Marko Markovic Orchestra ilk defa aynı sahneyi paylaşıyorlar. İki grup da yardımcı rolde olmayı istemediğinden, aynı anda sahnede olmayı seçiyorlar ve atışma başlıyor. Sahnedeki sadece seslerin savaşı mı? Daha çok büyük bir meydan kavgasına benziyor! Çingenelerin bu geleneksel atışma yöntemi, iki gruptan hangisinin daha iyi olduğu belirleyecek.Aslında bu restleşme son 10 yılda biçimlendi. Romanya’nın ücra köşelerinden çıkıp çok önemli sahnelerde göz kamaştırıcı performanslara imza atarak dünyanın en hızlı, en karakterli Balkan pirinç üflemeli grubu olarak nam salan Fanfare Ciocarlia, sıklıkla başka bir Çingene grupla kıyaslanıyordu. Yugoslavya’daki iç savaştan sağ salim çıkan, Kusturica’nın dahice filmlerinin unutulmaz müziklerini yapan ve kendilerini “1 numara” ilan eden The Boban & Marko Markovic Orchestra. Bu arada Sırbistan dışında da konserler vermeye başlayan The Boban & Marko Markovic Orchestra’nın önüne de hep aynı isim çıkıyordu: Fanfare Ciocarlia.

Guca Brass Festival’in ağır sıklet pirinç üflemeli şampiyonu olan Boban Markovic, sık sık adını duymaya başladığı bu grubun kendini “en iyi” olarak görmesine göz yumamazdı. Kendisi zaten “Kral” ilan edilmişken, nasıl olur da Romanyalı Fanfare Ciocarlia “1 numara” olabilirdi ki?Fanfare için de aynı gücenme durumu geçerliydi. Sydney’den Moskova’ya kadar bir çok klüp ve salonda müthiş performanslara imza atmışlardı. Yine de gittikleri her yerde aynı soruyla karşılaşıyorlardı. Efsane Boban ve genç oğlu Marko mu yoksa Fanfare mi Balkanların en iyisi?Başarılı bir Çingene müzisyen 17’inci yüzyıl aristokratları gibi yaşayabilir. Altına boğulmuş bir şekilde, çevresi güzel kadınlarla çevrili, son model arabalarla gezip, en güzel yemekleri yiyip, sadece çok kaliteli şaraplar içebilir. Ancak huzuru sadece gerçekten 1 numara olduğunda bulabilir. Saygı, tüm bunların üstündedir. Dünyanın yaşayan en iyi trompetçisi olarak saygı gördüğünde, gecekonduda da yaşasa, gerçek “Kral” ın kendisi olduğunu bilmek ona huzur verir.

Sonuç olarak hem Fanfare hem de Markoviçler bu saygıyı kazanmak ve gerçek “Kral” olabilmek için aynı sahnede karşı karşıya gelmenin kaçınılmaz olduğunu anladılar.Yaklaşık iki saat boyunca iki grupta sahnede kozlarını paylaşacak. Kazanan Balkan üflemelilerinin ağır sıklet şampiyonu ilan edilecek. Bu şovda yumruk ya da nakavt yok. Onun yerine her iki taraf da elinden gelenin en iyisini yaparak karşı tarafı sahneden deyim yerindeyse “üfleyerek” atmaya çalışacak. Balkan müziğinin gerçek Çingene Kralları kim? Bu sorunun cevabını seyircilerin alkışları ve tezahüratları verecek.Bu karşılaşma asla unutulmayacak! Öfkeli, hırslı, harika, komik… Başka bir canlı müzik performansıyla karşılaştırılmayacak cinsten!

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT