Balkanİst: Engin Gürkey - Nabız

Tarihler: 15 Ekim 2009 Perşembe ~ 15 Ekim 2009 Perşembe - Saat: 21:00

Yer: Balans Jolly Joker

Ücret: 23 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Balans Jolly Joker Gişe

Adres: Balo Sk. No: 22 Istanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 249 07 49 - www.jollyjokerbalans.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 15, 2009 ~ Eki 15, 2009
Median Presents Istanbul: Global Sounds & Local Brews
BALKANLARIN “NABZI” BALKANİST’TE ATIYOR!

Müzik eğitmeni, besteci ve multi perküsyonist Engin Gürkey’in 3. albümü Engin Gürkey/Nabız “Balkanist” Sony Music&Median Music Marketing işbirliği sonucu Sony Music etiketiyle ile müzik marketlerde yerini aldı.

Engin Gürkey’in 2008 yılında kurduğu “Nabız” grubu, çok müzikli bir müzisyenin kendi eğlence müziğini yapma fikrinden doğdu. Sanatçının Balkanlara dayanan aile kökeninin ve İstanbul Roman müzisyenlerinin etnik kültür mozaiği, “Nabız” müziğinin ana ilham kaynağı .

Sanatçının ailesinin Balkan kökenli olması onun daha küçük yaşlardan itibaren aile içerisinde Balkan coğrafyasının neşeli, hareketli, eğlenceli ve bir o kadar da hüzünlü müzikleri ile tanışmasını sağladı. Rengini böyle bir kültürel zenginlikten alan besteleriyle, bugünün İstanbul’undan bir hisleniş, bir sesleniş; “Balkanİst” ...

“Nabız” kendine özgü soundu ve kompozisyonları; elektronik ve dans müziğine dair çeşitli formlar üzerine kurulu perküsyonun kıvrak ritimleri, tuba, trompet, trombon, saksafon, klarnet, keyboard, keman ve vokal ile bezenmiş melodik yapısıyla yeni bir akım yaratıyor.

Albümde birçoğuna aşina olduğumuz, Nabız’ın kendine has yorumuyla yeni tatlar kattığı birbirinden güzel 12 şarkı bulunuyor. 4 parçanın bestesi Engin Gürkey (3’ü Turay Dinleyen ile beraber yazılmış)’e ait. Balkanİst’te Goran Bregoviç, Dario Markoviç, Marcel Khalife gibi dünyaca ünlü sanatçıların besteleri de yer alıyor. Albümün Müzik Direktörü; düzenlemeleri yapan Tevfik Kulak.

Çok değerli sanatçıların eşlik ettiği albümün açılış parçası “Romano Hip Hop”’ta Türk rap müziğinde sağlam bir duruşu olan Ayben Nabız’a konuk olarak katılıyor. Ayda Tunç,William Richard Cardosa, Agusevi Djambo Orkestrası, Bekir Sakaryalı ve Gürkan Özkan performansları ile albüme katkıda bulunuyor. Geçtiğimiz yazın hitlerinden Miss Platnum’dan duyduğumuz “Give me The Food” bu albümdeki farklı yorumuyla öne çıkıyor. Eğlenmek istiyorsanız, ülkemizin birbirinden önemli müzisyenlerinden oluşan, Balkan ve Roman kökenli müzisyenleri ve solist kadrosuyla kozmopolit bir grup olan Nabız’ı Balkanİst albümüyle keşfetmeye davet ediyoruz.
Belirtilen saat kapı açılış saatidir.
Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT