Balkanların Dört Yanından Halk Türküleri

Tarihler: 24 Ekim 2005 Pazartesi ~ 24 Ekim 2005 Pazartesi - Saat: 20:30

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 12 YTL - 9.5 YTL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Adres: Harbiye Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 248 08 63 (CRR Gişe)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 24, 2005 ~ Eki 24, 2005
"BALKANLARIN DÖRT YANINDAN HALK TÜRKÜLERİ"
B İ R B A L K A N Y O L C U L U Ğ U
24 Ekim Pazartesi 20:30

Muammer KETENCOĞLU (Akordeon,Vokal), Sumru AĞIRYÜRÜYEN (Vokal, Mandolin), Aytunç Nevzat MATRACI (Klarinet, Alto Saksafon, Trompet), Rahmi GÖÇMEN (Vurmalı çalgılar), Konuk Sanatçı: Sevim Çetin (vokal)
Bir Balkan Yolculuğu Grubu, Muammer Ketencoğlu`nun 1993`ten beri organize ettiği Yeryüzünün Yedi Rengi konserlerine katılan geniş müzisyen topluluğundan doğdu. 1996`da konserler vermeye başladı. Zaman içinde farklı müzisyenler, değişik sürelerle gruba katıldı.

Topluluk özellikle Kanada`lı şarkıcı ve araştırmacı Brenna McCrimmon (zaman zaman grup içerisinde yer almaktadır) ile Anadolu`nun çeşitli şehirlerinde, Bulgaristan`da, Yunanistan`da, Almanya ve Hollanda`da pek çok etkinliğe katıldı. Son olarak Aytunç Nevzat Matracı`nın katılımı hem sıcak ve dolgun bir sound yakalamalarına hem de Balkan Türk Halk Müziğinin çok özel örneklerinin de seslendirilmesine olanak tanıdı.

Bir Balkan Yolculuğu topluluğu, ayırt etmeden balkanların her bölgesinden halk türküleri yorumlamaktadır. Grubun soundu, eski Osmanlı coğrafyasının batı bölgelerindeki şehir müziği geleneklerine dayanmaktadır.

Repertuarında hem eski köy türküleri, hem de balkanlardaki büyük şehirlerde doğmuş `şehir şarkıları` bulunan topluluk için enstrümantal dans müziklerinin de özel bir yeri var.

Bir Balkan Yolculuğu topluluğu çekirdek kadrosuyla (Muammer Ketencoğlu, Sumru Ağıryürüyen, Brenna McCrimmon, Cevdet Erek ) 1997 -2000 yılları arasında verdikleri konserlerde seslendirdikleri şarkılardan bir albüm yayınladılar. Eylül 2001`de AYDE MORİ adıyla yayınlanan bu çalışma, balkanların her yanından halk şarkıları ve melodileri içermektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT