Band-O-Neon

Tarihler: 04 Aralık 2011 Pazar ~ 04 Aralık 2011 Pazar - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu - CRR

Ücret: 50.00 TL - 40.00 TL - 30.00 TL - 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi - Harbiye Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 4, 2011 ~ Ara 4, 2011

BAND-O-NEON
“Orquesta Típica de Tango”

Avrupa’nın yegane otantik tango orkestrası Band-O-Neon, şarkıcı, dansçı ve müzisyenleriyle çok uluslu bir topluluktur ve Arjantin tangosunu tüm dönemleri ile temsil eder. Repertuarında eski dönem (1880-1917), geçiş dönemi (1917-1935), yeni dönem (1935-1948) ve modern dönem (1948-...) tangoları yer alır. Band-ONeon, 1995 senesinde dörtlü olarak kurulmuş ve bir sene içinde kadrosunu genişletip orkestra haline dönüşmüştür.

Arjantinli kültür yetkilileri tarafından Tango’nun Altın Devrini (1930-1950) yaşatan grup olarak nitelendirilen Band-O-Neon, dünyaca meşhur tangoları Arjantin’in en tanınan orkestralarının yorumuylarıyla seslendirir. Özgün düzenlemelerin yanında bazı tangolarda Arjantin tango okulları ve orkestralarının izleri barizdir.

Örneğin “La Cumparsita”, “Felicia” Juan d‘Arienzo stilinde; “Quejas de Bandoneón“, “Sur” Aníbal Troilo stilinde; “El Once”, “Bahía Blanca” Carlos di Sarli stilinde yorumlanır. Avrupa‘nın pek çok ülkesinden Karaib Adalarına kadar çeşitli yerlerde konserler veren Band-O-Neon grubunun amaçlarından bir tanesi de Türk Tangosunu dünyaya tanıtmaktır.

Bu tangolar yeniden ele alınıp gerçek tango yorumuyla düzenlenmektedir. Ülkemizde de geçmişte çok sayıda konserler vermiş olan topluluk, çeşitli vesilelerle gönüllü olarak verdiği konserlerle Türkiye’deki üniversite öğrencilerine burs sağlanmasında katkılı olmuştur.

Ertuğrul Sevsay
Arjantin’deki pekçok tango kuruluşu ve sanatçısı ile devamlı temasta olan grup 2010 Eylül’ünde Buenos Aires’te Tango Sanatçıları Federasyonu’nun senelik toplantısında ünlü Bandoneon ve Tango ustası Leopoldo Federico tarafından Arjantin sanatçı ve medyasına tanıtılmış, grubun şefi Ertuğrul Sevsay’a takdirname verilmiştir. Band-O-Neon, 4 Aralık akşamı CRR seyircisini tangonun kendi serüveninde bir yolculuğa çıkaracak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT