Barcelona 21 Aralık´ta Nublu´da!

Tarihler: 21 Aralık 2010 Salı ~ 21 Aralık 2010 Salı - Saat: 21:00

Yer: Nublu İstanbul

Adres: Jurnal Sok. No:4 Asmalı Mescit Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 73 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 21, 2010 ~ Ara 21, 2010

Türkiye caz sahnesinin genç nesilde öne çıkan isimlerinden saksofonist Tamer Temel yeni projesi ‘Barcelona’yla 21 Aralık’ta Nublu’da!

Tamer Temel’in gitarda Dave Allen, akustik basta Masa Kamaguchi, davulda Marc Miralta’dan oluşan ekiple kaydettiği ilk albümü ‘Barcelona’ Kasım ayında dinleyiciyle buluştu.

Temel konserde ‘Barcelona’yı Kürşat Deniz (piyano), Bora Çeliker (gitar), Kağan Yıldız (kontrbas), Cem Aksel’den oluşan (davul) beşli ile çalacak.

Tamer Temel’in Barcelona’yı kaydetme fikri Amerikalı cazcı Dave Allen’le bir araya gelmesiyle oluşmuş. Albümü Allen’le birlikte New York’ta kaydetmek için hazırlanan hatta kayda girecekleri stüdyoyu bile ayarlayan Temel’in planları ABD’nin vize vermemesiyle altüst olmuş. Yaklaşık üç ay albüm çalışmalarını durdurduktan sonra Mark Turner, Larry Grenadier, Jeff Ballard’dan oluşan Fly Trio’yla bir araya gelmesiyle ise işler değişmiş. Hayranı olduğu bu müzisyenlerin yüreklendirmesiyle Tamer Temel, Dave Allen’la birlikte Barselona’ya gidip albümü kaydetme kararı almış. Tüm hazırlıklar yapıldıktan sonra önce Milano’ya gidilmiş. Tam o sırada İzlanda’daki yanardağ patlaması nedeniyle uçuşlar iptal edilince işler yine sarpa sarmış.. Tüm bu badirelerden sonra dört gün gecikmeli olarak Barcelona’daki Laietana stüdyosuna girilip başlanan kaydın sonucu dinleyicilere Barcelona olarak dönüyor.

1975’te İstanbul`da doğan ve İzmir’de büyüyen Tamer Temel, Türkiye ve İtalya`da caz konserleri verdi ve albüm kayıtlarında bulundu. 2005`te Avrupa Caz Festivali kapsamında kazandığı burs ile İtalya`da Siena Masterclass Summer Course`da eğitim gördü, konserlerde çaldı. Bu dönem boyunca İtalya`nın önde gelen müzisyenleriyle çalışma olanağı buldu. Bruno Tomasso Band ile Valdarno 2005 Jazz Festivalinde çaldı. 2006 yilinda Equinox grubuyla İzmir`de ve Eskişehir`de konserler verdi; standart ve modern caz eserleri yanında kendi bestelerini de seslendirdi. 2006`da Claudio Fasoli ve Antonio Zambrini`nin oluşturduğu Open Jazz Orkestra ile 12. Avrupa Caz Festivali kapsamında sahne aldı. 2006 yılında Kadıköy Caz Günleri kapsamında konser verdi. 2007-2008 yıllarında İzmir ve İstanbul’da çeşitli konserler verdi. 2008’de Ankara Caz Festivali’nde çaldı. Günümüzün en önemli saksofon sanatçılarından biri olan Mark Turner`in workshop`una katıldı ve özel dersler aldı. Bugüne kadar aralarında Dave Allen, Marc Miralta, Masa Kamagucci, Kürşat And, Ayhan Öztoplu, İmer Demirer, Burak Bedikyan, Bora Çeliker, Yavuz Daridere, Devrim Yeşilpınar, Onur Puza, Yalım Akın, Ömercan Sakar, Mahmut Yalay, Mario Raja, Bruno Tomasso, Claudio Fasoli, Ettore Fioravanti`nin yer aldigi pek çok müzisyenle ortak projelerde yer aldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT