‘Beethoven Piyanolu Kuartetler’ Ensemble Kheops

Tarihler: 21 Şubat 2011 Pazartesi ~ 21 Şubat 2011 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası

Nereden Alınır: Kadıköy Belediyesi Online Bilet Satış Sistemi (kkm.kadikoy.bel.tr) ve Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Gişe

Adres: Bahariye Caddesi Caferağa Mahallesi No:29 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 346 15 31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 21, 2011 ~ Şub 21, 2011

Keman: Graf Mourja
Viyola: Vladimir Mendelsohn
Viyolonsel: Marie Hallynck
Piyano: Muhiddin Dürrüoğlu

Beethoven’ın piyano, keman, viyola ve viyolonsel için yazdığı ‘dörtlüleri’ 15 yaşında iken bestelemiştir.

Çocuk yaşta olmasına rağmen dehasının pırıltılarını bu eserlere cömertçe saçmış ve ortaya baştan sona dinlemesi keyifli oda müziği eserleri çıkarmıştır. Beethoven, piyanolu dörtlülerini besteledikten iki sene sonra Mozart ile çalışmak amacıyla Viyana’ya gidecek ama annesinin sağlık sorunları yüzünden apar topar geri dönecektir. Ne var ki Beethoven ilerde nasıl bir besteci olacağının işaretlerini Mozart’ın gölgesine rağmen piyanolu dörtlülerinde hissettirmiştir.

21 Şubat akşamı Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda icra edilecek olan Beethoven’ın piyanolu dörtlüleri Türkiye’de daha evvel toplu halde hiç seslendirilmediler. Her biri enstrumanının ustası olan, dünyadaki yarışmalarda ödüller kazanmış ve oda müziği yapmaktan büyük mutluluk duyan Kheops Ensemble ve grubun kurucularından değerli piyanistimiz Muhiddin Dürrüoğlu, Ludwig Van Beethoven’ın birbirinden güzel melodilerle örülmüş olan piyanolu dörtlülerinin tamamını Türkiye’de ilk defa Süreyya Operası’nda seslendirecekler....

Birinci Viyana Okulu dönemi oda müziğine tutkun dinleyiciler ile birlikte bu konser, Beethoven’in gençlik dönemi yapıtlarının tutkunları için de kaçırılmaması gereken bir müzik şöleni olacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT