Bekir Küçükay Gitar Resitali

Tarihler: 17 Nisan 2009 Cuma ~ 17 Nisan 2009 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 15,00 TL - 13,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - www.crrks.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 17, 2009 ~ Nis 17, 2009

Bekir Küçükay Gitar Resitali

Program:
H.Villa-Lobos (1887-1959)
Prelude no.3
Valsa-Choro Chorinho
Prelude no.4
Prelude no.2
Etude no.7
Etude no.11
Ara
Gavotta-Choro
Prelude no.1
Prelude no.5
Schottish-Choro
Mazurka-Choro
Choros no.1

Bekir Küçükay
Gitarist, besteci ve eğitmen Bekir Küçükay, bu kimlikleri yüksek seviyede birleştirmeyi gerçekleştirebilen sanatçılardandır. 1958 yılında Ankara`da doğan Küçükay, müziğe dokuz yaşında mandolin çalarak başladı, onaltı yaşında gitarla devam etti.
1976 yılında, dönemin ünlü tenor saksofoncusu Özer Ünal`la karşılaşması, müzik yaşamında dönüm noktası oldu. O`nun etkisi ile bir yandan caz müziği ile ilgilenirken bir yandan da klasik gitara yöneldi. 1979`da GÜGEF Müzik Eğitimi Bölümü`nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı`nda Yüksek Lisans, GÜGEF Müzik Eğitimi Bölümü`nde Sanatta Yeterlik çalışmalarını tamamladı.
1983 yılında Ulusal Gitar Beste Yarışması`nda "Monolog" isimli parçasıyla mansiyon aldı.
1987 yılında tüm dünyada 100. doğum yılı kutlanan, ünlü Brezilyalı besteci H. Villa-Lobos`un anısına verdiği konserler ve yaptığı albüm çalışmasıyla, Brezilya Hükümeti tarafından dünyada 100 sanatçıya verilen bir madalya ile ödüllendirildi. 1992`de geleneksel yöntemlere alternatif olarak geliştirdiği "Klasik Gitar için Başlangıç Metodu"nu yayımladı. 1995 yılında, Ankara Devlet Operası solist sanatçılarından, tenor Ömer Yılmaz ile "Sevda Türküleri", 1998 yılında ise "Anatolian Suite" isimli albüm çalışmalarını yaptı. 1999`da Müjdat Gezen Sanat Merkezi tarafından Sanat Ödülü`ne layık görüldü.

2008 yılında Kanun sanatçısı Tahir Aydoğdu ile "Yüzyıllık Şarkılar" isimli albüm çalışmasını yaptı. Radyo ve televizyon programlarının yanı sıra, yurtiçi ve yurtdışında birçok festivale katıldı. Resitallerin dışında, Başkent, ODTÜ, Mersin ve İstanbul Oda Orkestraları; Çukurova, İzmir ve İstanbul Devlet Senfoni orkestraları; Eskişehir BB, 9 Eylül Üniversitesi, KKTC ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni orkestralarının konserlerinde çeşitli gitar konçertolarını seslendirdi. Küçükay, 1988 yılından beri İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı`nda öğretim görevlisidir.





istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT