Benny Golson Quartet

Tarihler: 06 Haziran 2012 Çarşamba ~ 07 Haziran 2012 Perşembe 21:30

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: 60,00 TL

Nereden Alınır: Nardis Jazz Club

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 6, 2012 ~ Haz 7, 2012

Benny Golson (ts), Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Bebop ve Hard Bop tenor saksofoncusu, besteci, söz yazarı, eğitmen, prodüktör, aranjör Benny Golson, caz standartları repertuarına 8 parça kazandırmış hala yaşayan tek efsanedir. John Coltrane, Jimmy Heath, Art Farmer, Red Garland, Percy Heath, Philly Joe Jones, Mel Torme, Johnny Hodges, Lionel Hampton, Dizzy Gillespie, Art Blakey, Anita O’Day, Shirley Horn, Carmen McRae, George Shearing, Miles Davis, Quincy Jones birlikte çaldığı, parçalarının düzenlemelerini yaptığı devlerden sadece birkaçıdır.

55 yılı aşkın süredir 300’den fazla bestesi bulunan üretken müzisyenin en bilinen eserleri arasında, gelmiş geçmiş en önemli caz standartlarından olan, Clifford Brown’ın ölümü üzerine bestelediği “I Remember Clifford”, birçok caz müzisyeni tarafından defalarca çalınmış ve çalınmakta olan “Whisper Not”, “Along Came Betty”, “Five Spot After Dark”, “Are You Real”, “Killer Joe”, “Blues March” sayılabilir. Sadece caz standardı değil film ve “M.A.S.H”, “Mission: Impossible” gibi televizyon dizisi müzikleri de bestelemiş olan bu üretken usta müzisyen bugün 83 yaşında ve hala hem ülke çapında hem uluslararası turnelerine devam ediyor.

Bugüne kadar kendi adı altında 30’dan fazla albüm yayınlamış olan Golson’ı daha önce de Nardis sahnesinde izledik. Bu defa da bu yaşayan efsaneyi yazın ilk günleri olan 6, 7 Haziran’da Garanti Caz Yeşili kapsamında piyanoda Burak Bedikyan, kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman’dan oluşan şık ve dinamik trioyla dinlemekten büyük keyif alacaksınız.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT