Berlin Konzerthaus Oda Orkestrası

Tarihler: 23 Ekim 2014 Perşembe ~ 23 Ekim 2014 Perşembe 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 83.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 63.50 TL 4. Kategori - 48.50 TL 5. Kategori - 33.50 TL 6. Kategori - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 23, 2014 ~ Eki 23, 2014

Klasik müzik sahnesinin başarılı ismi Berlin Konzerthaus Oda Orkestrası, Michael Erxleben ve Atilla Aldemir eşliğinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Mozart, Hoffmeister ve Bruckner’ın eserlerini seslendirecek.

Michael Erxleben, başkemancı
Atilla Aldemir, viyola

Berlin’in klasik müzik sahnelerinde başarılı konserler gerçekleştiren ve 60 yıllık geleneğe sahip olan Berlin Konzerthaus Orkestrası, Kurt Sanderling, Claus Peter Flor, Eliahu Inbal, Lothar Zagrosek  ve Ivan Fischer gibi ünlü  şeflerle konserler vermiştir. Konzerthaus Oda Orkestrası 2009 yılında Berlin Konzerthaus Orkestrasi‘nin üyeleri tarafından kurulmuştur.

Sanat yönetmenliğini  Prof. Michael Erxleben (1.keman) ile Sayako Kusaka’nın yaptığı Konzerthaus Oda Orkestra’nın program, solist ve şef seçimleri orkestra üyelerinin oylarıyla belirlenmektedir.

Orkestra Barok dönemden Modern döneme kadar geniş bir yelpazede eserler seslendirmektedir.

2012 yılında Hollanda’da düzenlenen Storioni Festivali’nde Mischa Maisky ile konser gerçekleştiren orkestra, aynı yıl Max Richter’in düzenlemesini yaptığı Vivaldi Four Season’ı Keman Sanatçısı Daniel Hope ile ilk albümlerinde seslendirdi. Bu albüm ile Almanya ECHO Klassik ödülünü kazanan orkestra, 2013 yılında Japanyo’dan aldıkları davet ile Tokyo, Yokohama, Nagoya ve Toyota’da konserler verdi. Aldıkları olumlu eleştiriler ve topladıkları büyük beğeni ile 2015 yılında Japonya’ya yeni bir turne hazırlığı içerisinde olan Berlin Konzerthaus Oda Orkestrasıi, Almanya’da ve dünya çapında farklı ülke ve salonlarda konserler vermeye devam etmektedir.

Atilla Aldemir

Keman ve viyola alanında kazandığı birçok uluslararası ödülle ismini duyaran sanatçı için Ayla Erduran, “Atilla sıradışı bir yetenek. Çalışındaki virtüöziteyi tutku, zerafet ve içten müzikalitesiyle bütünleştirebilen ender bir sanatçı” yorumunda bulunmuştur. Viyana’da yaşayan ve 2002 yılından bu yana Barbara Gorzynska ve Prof. Matthias Maurer ile çalışmalarını sürdürmekte olan sanatçı, konserlerinde 1840 yapımı B.Vuillaume keman ve 1560 yapımı Zanetto Peregrino viyola ile çalmaktadır.

2011 yılında Donizetti Müzik Ödülleri tarafından “Yılın En İyi Yaylı Çalgılar Yorumcusu” ödülüne layık görülen sanatçı, 14. Johannes Brahms Yarışması keman kategorisinde ikincilik ve iki özel ödül kazanan Aldemir, aynı yarışmanın 2008 yılı viyola kategorisinde üçüncülük ve en iyi çağdaş eser yorumu ödülüne layık görülerek, bu yarışmanın tarihinde beş ödüle sahip tek yarışmacısı unvanına sahip olmuştur.

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart - Senfoni La Majör, KV 201
Franz Anton Hoffmeister - Viyola Koncertosu Re Majör
Anton Bruckner - Yaylı Beşlisi Fa Majör (Oda Orkestrası için düzenleme)

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Konser başladıktan sonra salona izleyici alınmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT