Bilal Karaman

Tarihler: 10 Haziran 2010 Perşembe ~ 10 Haziran 2010 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: 17,00 TL

Nereden Alınır: Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No:8 34435 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00 - 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 10, 2010 ~ Haz 10, 2010

Bilal Karaman, gitar
Çağlayan Yıldız, bas
Ediz Hafızoğlu, davul

Bilal Karaman
Gitar çalışmalarına 11 yaşında başlayan Bilal Karaman tam burslu olarak kazanmış olduğu İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nden 2004 yılında mezun oldu. Müzik eğitimi boyunca Doğan Canku, Önder Focan, Donovan Mixon, Wolfgang Muthspiel ve Aydın Esen ile çalışma fırsatı bulan Karaman Jazz Dergisi tarafından yapılan ankette son on yılın en iyi beş gitaristinden biri olarak seçildi. Ricky Ford, Gustav Lundgren, Leon Parker, Ingrid Jensen gibi önemli isimlerle sahne alan Karaman bestelerinde yerel motifleri caz armonileriyle harmanlaması ile tanınıyor.

2009 Nardis-Yamaha Caz Gitar yarışmasında Birinci olan Karaman, ileri seviyedeki müzikal bilgisi ve tekniğinin yanı sıra kendine has bir tarzı olan gitarist geleneksel Türk müziklerine çağdaş yaklaşımlarda bulunarak Türk müziklerini daha ileriye taşımayı hedefliyor, kendi bestelerinde de modal ve melodik motifler, modern armoniler ve doğaçlamaları sıkça kullanıyor.

Yaptığı müziği günlük yaşantısının bir yansıması olarak gören Bilal Karaman, İstanbulda yaşamanın ona getirdiği çok kültürlülüğü müziğinde yansıtıyor. Şimdiye kadar gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarıyla Aydın Esen ve Erkan Oğur gibi bir çok usta ismin beğenisini kazanan müzisyen kendi bestelerinden oluşan ilk albüm çalışmalarını sürdürmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT