Bir Prömiyer: Philip Glass

Bir Prömiyer: Philip Glass

Tarihler: 16 Haziran 2017 Cuma ~ 16 Haziran 2017 Cuma 16 Haziran 2017 20:00

Yer: Aya İrini Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 220.00 TL 2. Kategori - 165.00 TL 3. Kategori - 112.00 TL Öğrenci - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu Sultanahmet Fatih İstanbul

Telefon: 0212 528 45 00

Faks: 0212 512 54 74

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 16, 2017 ~ Haz 16, 2017
Philip Glass’ın en yeni senfonisi, 45. İstanbul Müzik Festivali’nde!

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

SASCHA GOETZEL Şef
MARI SAMUELSEN Keman
HÅKON SAMUELSEN Viyolonsel

Philip Glass
Senfoni No. 11 *
Keman ve Viyolonsel İçin İkili Konçerto **

Ara dahil 85’ sürer.

* İstanbul Müzik Festivali, Bruckner-Linz Orkestrası, Liverpool Kraliyet Orkestrası, Queensland Senfoni Orkestrası ortak siparişi, Türkiye prömiyeri.
** Türkiye prömiyeri.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası İstanbul Müzik Festivali Yerleşik Orkestrası’dır.

KONSERE DOĞRU
19.00-19.45 Ön Avlu
Aykut Köksal’ın “Modernizm Sonrası ve Müzik: Yinelemenin Dayanılmaz Cazibesi” başlıklı konuşması

“Glass’ın yeni senfonisi, önceki 8 ve 9 numaralı senfonileriyle yakından ilişkili. Onlar senfonileri içindeki en iyi ikisiydi ve Salı akşamı [dünya prömiyerinde] insan, 11.’nin hepsinin en iyisi olduğunu düşünmeden edemiyordu.” New York Classical Review
“[Samuelsenler] en yüksek sanatsal standartları girişimci bir ruh, coşku ve dürtüyle birleştirerek klasik müziği olabildiğince geniş bir dinleyici kitlesine sunan projeler yaratıyorlar.” Record Review

“[BİFO] klas, coşkulu bir topluluk ve Sascha Goetzel dört dörtlük bir şovmen” The Guardian

2011’den beri önde gelen yerli ve yabancı bestecilere verdiği eser siparişleriyle klasik müzik repertuvarının zenginleşmesine büyük katkıda bulunan İstanbul Müzik Festivali, klasik müzikte yeni bir dönem başlatan ve 2017 yılında 80. yaşını kutlayan Philip Glass’ın 11. Senfonisi ile Keman ve Viyolonsel İçin İkili Konçertosu’nun Türkiye’deki ilk seslendirilişlerini gerçekleştireceği baştan sona bir prömiyer akşamı sunuyor.

Philip Glass sadece Amerika’nın değil, tüm dünya çapında bugün yaşayan en ünlü klasik müzik bestecilerindendir. Opera evlerinde, konser salonlarında, dans sahnesinde, popüler müzikte ve sinema dünyasında aynı anda ve farklı kuşaklardan dinleyicilere hitap edebilmiş ilk bestecidir. Operaları, senfonileri ve oda müziği eserlerinin yanı sıra Allen Ginsberg’den Woody Allen’a, Paul Simon’dan David Bowie’ye ve Doris Lessing’e uzanan işbirlikleriyle Philip Glass çağımızın müzikal ve entelektüel 
hayatı üzerinde sıradışı ve benzersiz bir etki yaratmıştır. Saatler ve Martin Scorcese’nin Kundun filmi dahil, pek çok filme yazdığı müziklerle Akademi Ödülleri ve Golden Globe’a defalarca aday gösterilmiştir.

2016/17 sezonu MDR Senfoni Orkestrası yerleşik sanatçıları Norveçli iki kardeş Mari ve Håkon Samuelsen, yaratıcı ve yenilikçi yorumlarında sergiledikleri virtüözite ile geniş bir kitleye hitap ederek Carnegie Hall, Champs-Elysées Tiyatrosu, Berlin Konzerthaus, Prag Smetana Konser Salonu, Amsterdam Concertgebouw ve Kremlin Salonu gibi önemli konser salonlarının konuğu oldular. İkilinin, içinde Oscar ödüllü besteci James Horner’in ikili için yazdığı Pas de Deux isimli konçertonun da bulunduğu albümü Norveç popüler müzik listelerinde doğrudan bir numaraya yükseldi; uluslararası basında övgü dolu yorumlar aldı.

Sanat yönetmeni ve sürekli şefi Sascha Goetzel yönetiminde çalışmalarını sürdüren, 15 yıldır yıldız solistlerle verdiği konserlerle Türkiye’nin sanat hayatının nabzını tutan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası da bu prömiyer akşamında sahnedeki yerini alacak.

- Öğrenci biletleri sadece IKSV gişelerinde satılmaktadır.- Öğrenci izleyicilerimizin kontrol için geçerli kimlik ya da belgelerini yanlarında bulundurmalarını rica ederiz. - Her ayrı gösterim için Siyah, Beyaz ve Kırmızı Lale üyeleri iki (2), Sarı Lale üyelerimiz bir (1) adet bilet için indirim alabilirler.- İzleyicilerimizin konserlere vaktinde yetişmek üzere titizlik göstermelerini önemle rica ederiz. Geç kalan izleyicilerimizin girişleri ara ve/veya alkış arasında sağlanacaktır. Ara olmayan konserlerde geç gelen izleyiciler salona alınmayacaktır. Bilet iadesi yapılmayacaktır.- Elde olmayan nedenlerden ötürü programda değişiklik yapılabilir. - Programda değişiklik yapılmadığı sürece bilet iadesi yapılmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT