Birsen Tezer

Tarihler: 19 Mart 2011 Cumartesi ~ 19 Mart 2011 Cumartesi - Saat: 22:00

Yer: Alt.

Ücret: 23,50 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Alt.

Adres: İstiklal Cad. Tomtom Mah. Acara Sok. No:5/B Taksim, Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 244 85 67

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 19, 2011 ~ Mar 19, 2011

Birsen Tezer - Vokal
Tunç Öndemir - Gitar
Emre Tankal - Gitar
Mümtaz Solmaz - Bas
Ahmet Özbilen - Perküsyon

"Müzikle tanışmam ortaokul yıllarına rastlar. Okul orkestralarındaki solistlik deneyimim, 82-83 yıllarında katıldığım Milliyet Liseler arası Müzik Yarışma`larında aldığım dereceler, bundan sonraki yaşamımda müziğin önemli bir yer tutacağını belli eder nitelikteydi. Sonuçta yüksekokul tercihimi müzik eğitiminden yana kullanıp 1984 yılında İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuarı`nın sınavlarına girip eğitime başlamaya hak kazandım. Bir enstrüman öğrenip çalmak en büyük hayallerimden biriydi. Şans eseri ``kanun``enstrümanını seçip, öğretmenim Erol Deran`dan neredeyse birebir ders almak da gerçekleşen hayallerimden biriydi benim için. Mezuniyetimden kısa bir süre önce profesyonel müzik yaşamıma başladım. İlk önceleri tek bir gitar ile başlayan serüven 1990 yılında zenginleşerek yerini grup sound’una bırakmaya başladı. İstanbul`un çeşitli mekanlarında grubumla birlikte kendi zevkime uygun repertuarımı oluşturup performanslar sergiledim.

1998 yılında Bülent Ortaçgil`in ``Light`` adlı albümünde Ortaçgil`le bir düet yaptım (“Kimseye Anlatmadım”) Daha sonra yine Ortaçgil`in şarkılarından oluşan tribute albüm ``Şarkılar bir oyundur``da, ``Çığlık Çığlığa`` adlı şarkıyı seslendirdim. Bunun yanı sıra İlhan Şeşen ve Gürol Ağırbaş ile küçük çalışmalarımız oldu. İlhan Şeşen`in hazırladığı bir fim müziğini seslendirmek, Gürol Ağırbaş`ın henüz çıkmamış albümünde vokallerde yer almak gibi... sabırsızlıkla beklediğim/iz…

10 yıl süren Bodrum maceramdan sonra İstanbul`a ayak basar basmaz bunca yılın birikimini, yıllardan beri aynı sahneyi paylaştığım grup arkadaşlarıma sözel ve müzikal anlamda anlatmaya başladığımda bir proje fikri kaçınılmaz oldu. Evlerde başlayan çalışmalar ve üretimler şekillenmeye başladığında sonunun bir albüm formatına dönüşeceği aşikardı. Biz de kolları sıvadık ve dostlarımızın yardımı ile ruhumuzdan çıkanları kayıt altına aldık. Kayıtlar ``hücum kayıt`` yapıldı ve o an ne hissedildi ve ne düşünülerek çalındıysa hapsedildi. Kusurlar bırakıldı. Beş kişi tek bir duyguda yoğunlaşıp bütünleşmeyi yaşadı... Gönül gönüle, yüz yüze ve göz göze aynı odada!

Albümde kendi bestelerimin yanı sıra Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İlhan Şeşen ve Zafer Cımbıl`ın eserlerini de yorumlamaktan büyük keyif aldım. Şimdi albüm, ``Cihan`` adı altında “Kalan Müzik” etiketiyle dinleyicilerine sunuluyor. Paylaşmak dileği ile..." Birsen Tezer

http://www.birsentezer.com/

uyarılar
18 yaş sınırı vardır.
Etkinlik mekanına kamera, fotoğraf makinası, ses cihazı vb. alınmayacaktır.
Organizasyon şirketi uygun görmediği kişileri bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT