Boğaziçi Caz Korosu ve Mezzotono

Tarihler: 12 Nisan 2011 Salı ~ 12 Nisan 2011 Salı - Saat: 20:00

Yer: Fulya Fuar ve Kongre Merkezi

Ücret: Öğrenci: 10,00 TL. Tam: 20,00 TL

Nereden Alınır: Fulya Fuar ve Kongre Merkezi

Adres: Hakkı Yeten Cad. Selenium Plaza 10 C Fulya, Beşiktaş, İstanbul Fulya İstanbul

Telefon: 0212 215 61 29 - 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 12, 2011 ~ Nis 12, 2011
Dünyaca ünlü İtalyan a cappella grup Mezzotono 12 Nisan Sali akşamı İstanbul`da, hem de Boğaziçi Caz Korosu ile! Geçtigimiz 4 yıl icinde, 13 ülkede performans sergilemiş, gittiği yerlerde büyük beğeni toplamış, 2008`de Solevoci A Cappella Festival birincisi olup, aynı zamanda da dünyanın en prestijli a cappella yarışması Vokal Total`de altın diploma almaya hak kazanmıs olan Mezzotono, geçtiğimiz dunya koro olimpiyatları 6. World Choir Games`den, 3 kategoride de dereceyle dönen `dünya ikincisi` koromuz Boğazici Caz Korosu ile aynı sahnede olacak. Bir daha kolay kolay karşılaşamayacağımız bu özel buluşmaya hepinizi bekliyoruz!

1994 yılında kurulmuş olan Boğaziçi Caz Korosu, standart caz parçalarının koral aranjmanlarını seslendirmek ve çok sesli müziği tanıtmak amacıyla yola koyulmuştur. İlk konserini 1995 yılında vermiş olan koro, 2001 yılından itibaren şarkıların a cappella (eşliksiz) aranjmanlarını söylemeye başlamış ve bu konuda bir ilk olma özelliğini kazanmıştır.

Boğaziçi Üniversitesi`nde verdiği konserlerde ve gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çıktığı turnelerde büyük beğeni toplayan Boğaziçi Caz Korosu, 2008 yılında 15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali Genç Caz Değerlendirme Konseri`nde 1. olup, festivalde sahne almaya hak kazanmıştır. Yine 2008 yılında Akbank 18. Caz Festivali ve 2009 yılında Eskişehir Amatör Caz Müzisyenleri Festivali`nde sahne almıştır.

Koro ayrıca, 2008 yılında Avusturya`nın Graz kentinde her sene düzenlenmekte olan ``Vokal Total`` isimli dünya çapındaki en prestijli a cappella yarışmasının sekizincisinde, hem pop hem caz kategorisinde `Silver Diplom` ödülüne layık görülmüştür. Son olarak da temmuz ayında, 2010 kadrosu ile yine İKSV Genç Caz`da ilk 4`e girerek, 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali`nde sahne alma hakkı yakalamıştır.

Son yıllardaki başarılarıyla yurt içi ve yurt dışında adından sıkça söz ettiren ve Türkiye`nin adını uluslararası arenada büyük bir gururla taşıyan Boğaziçi Caz Korosu, her iki yılda bir dünyanın çeşitli büyük kentlerinde gerçekleştirilen çok önemli bir olimpiyata katılmaya hak kazanmıştır.

Koro,15-26 Temmuz 2010 tarihleri arasında Çin`de düzenlenen ve yaklaşık 90 ülkeden 400`ün üzerinde koro ve 40.000`e yakın katılımcıyla gerçekleşen, uluslararası alandaki en büyük çaplı ve en prestijli koral müzik etkinliği olarak gösterilen koro olimpiyatları "WORLD CHOIR GAMES - Shaoxing 2010"da, çağdaş müzik kategorisinde `dünya ikincisi`, oda korosu ve caz kategorilerinde ise `dünya üçüncüsü` olmuş ve üç `altın diploma` ile Türkiye`ye dönmüştür.

Her sene farklı ve yeni bir kadro ve proje ile ilklere imza atmaya devam eden Boğaziçi Caz Korosu, bu sene ise gospel ve latin ağırlıklı bir repertuvar üzerinde çalışmakta olan ve ilk konserini aralık ayında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kapanış Etkinlikleri kapsamında İstanbul Kongre Merkezi`nde veren yaklaşık 40 kişilik, oldukça geniş 2011 kadrosuyla sizlerle. İyi seyirler!

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT