Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası - Leyla Gencer Anısına / Tosca

Tarihler: 20 Mart 2014 Perşembe ~ 20 Mart 2014 Perşembe 20:00

Yer: Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium

Ücret: 1. Kategori - 130.00 TL 2. Kategori - 85.00 TL 3. Kategori - 65.00 TL 4. Kategori - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Gümüş Caddesi No:4 34367 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 373 11 00

Faks: 0212 224 08 78

Web: http://http://www.icec.org

E Posta: icec@icec.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 20, 2014 ~ Mar 20, 2014

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, 2013–2014 sezonunda sanat yönetmeniği ve sürekli şefliğini Sascha Goetzel'in üstlendiği ve Gürer Aykal'ın onursal şef olarak yer aldığı konserler ile klasik müzikseverlerle buluşuyor.

Sascha Goetzel: Şef
Yekta Kara: Sahneye koyan

Borusan İstanbul Filarmoni Korosu

Gökçen Koray: Koro şefi

Giacomo Puccini: Konser versiyonu

Üç Perdelik Opera: İtalyanca; Türkçe üstyazılı

Floria Tosca - Maria José Siri: Soprano 
Mario Cavaradossi - Alex Vicens: Tenor 
Baron Scarpia - Eralp Kıyıcı: Bariton

Opera sanatının dram ile mükemmel birleşimi ve çoğu opera tutkununa göre Puccini’nin başyapıtı Tosca’nın konser versiyonu ile BİFO, üç yıldız solistle klasikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. Maria Callas’tan Leyla Gencer’e operanın tüm divalarının üzerine titrediği bir rol olan Floria Tosca’yı, bu konser versiyonunda kariyerini ülkesi Uruguay’dan Avrupa’ya üstün bir başarı ile taşımış olan soprano Maria José Siri seslendirecek. Klasik müzik takipçilerinin, opera sahnelerindeki başarılarının yanı sıra Simon Ashley yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası’nın 1500 kişilik bir koro ile seslendirdiği Verdi’nin Requiem’indeki solistliği ile hatırlayacağı Maria José Siri, İstanbul’da ilk kez BİFO dinleyicisi ile buluşacak. Tosca’nın uğruna herşeyi göze alacağı ressam aşkı Mario Cavaradossi rolünü ise En İyi İspanyol Opera Sanatçısı dalında Placido Domingo ödülü sahibi tenor Alex Vicens seslendirecek. Hâlen Stuttgart, Hannover, Madrid ve Budapeşte Operalarında solist olarak sahneye çıkan Vicens, eleştirmenler tarafından İtalyan opera repertuarının en çetin rollerinin altından başarı ile kalkan bir yetenek olarak gösteriliyor. Tosca’nın üçüncü başkarakteri Baron Scarpia’yı da bu konser versiyonunda Eralp Kıyıcı seslendiriyor. Bariton için yazılmış en dramatik rollerden biri olan Scarpia için dört dörtlük bir seçim olan Kıyıcı, geçtiğimiz yıl Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin Tosca temsilinde büyük beğeni toplamıştı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT