Borusan Quartet - Burhan Öçal

Tarihler: 05 Mart 2015 Perşembe ~ 05 Mart 2015 Perşembe 20:30

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi Küçük Salon

Ücret: Tam 67.00 TL Öğrenci 57.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Bağdat Cad Haldun Taner Sok. No:11 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 36 00 - 0216 467 25 68

Faks: 0216 386 09 33

Web: http://http://www.ckm.gen.tr

E Posta: info@ckm.gen.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 5, 2015 ~ Mar 5, 2015
Borusan Quartet - Burhan Öçal

Burhan Öçal ve Borusan Quartet, 31 Mart'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde sizlerle birlikte olacak.

Borusan Quartet

2005 yılında Prof. Gürer Aykal öncülüğünde kurulan Borusan Quartet, Alban Berg Quartet, Juilliard Quartet, Gürer Aykal, Joshua Epstein ve Maxim Vengerov gibi kişi ve toplulukların ustalık sınıfı çalışmalarına katıldı. İsviçre’deki Maggini Vakfı’nın beğenisini kazanıp, Borusan Kültür Sanat ile yapılan işbirliği sonucu A. Stradivarius (1714 “Adam”), N. Amati (1662), A. Testore (1725) ve Petrus Guarneri (1740) gibi özel enstrümanlarla müzik yapma şansına sahip oldular.

İstanbul’un Anadolu yakasındaki Süreyya Operası’nda gerçekleştirdikleri düzenli sezon konserlerinin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışı turneleriyle de dikkat çeken Borusan Quartet, 2010 yılında ilki düzenlenen Andante dergisi Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Oda Müziği Topluluğu” ödülünü aldı. Yine aynı yıl New York’taki Carnegie Hall’da finali gerçekleşen 2010 ICMEC Uluslarası Oda Müziği Topluluğu Yarışması’nda birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu.

Davet edildikleri etkinlikler arasında İstanbul Müzik Festivali, Ankara Müzik Festivali, Nafplion Festivali (Yunanistan), Antalya Piyano Festivali, Merano Festivali (İtalya), D- Marin Festivali (Bodrum), Schleswig-Holstein Festivali (Almanya) ve Mozart Festivali (Almanya) bulunan Borusan Quartet, 2012 yılında Almanya’nın en prestijli konser salonlarından Schloss Elmau’daki “Quartet Plus” oda müziği konserleri dizisinin kapanış konserini gerçekleştirdi. Topluluk Aya İrini (İstanbul), Konzerthaus (Berlin), Tonhalle (Zürih), Carnegie Hall (New York), Le Corum (Montpellier) ve G. Verdi Hall (Milano) gibi önemli müzik merkezlerinde konserler verdi ve Borusan İstanbul Filarmoni, Bilkent Senfoni, Orchestra’Sion, Orkestra Akademik Başkent, Samsun Opera, İzmir, İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Antalya Devlet Senfoni orkestraları eşliğindeki konserlerde solist olarak yer aldı.

Türkiye’de internetten canlı yayımlanan ilk klasik müzik konserini veren topluluk, Borusan Kültür Sanat tarafından Oğuzhan Balcı, Mahir Çetiz, Turgay Erdener, Özkan Manav, Alper Maral, Turgut Pöğün ve Hasan Uçarsu’ya kendileri için sipariş edilen yapıtların ilk seslendirilişini gerçekleştirdi.

Borusan Quartet’in Ulvi Cemal Erkin, Ahmed Adnan Saygun ve Gürer Aykal’ın Yaylı Çalgılar Dörtlülerini kaydettikleri Erkin, Aykal, Saygun adlı ilk CD’leri 2013 Mayıs’ında Lila Müzik’ten yayımlandı.Oda müziği partnerleri arasında Fazıl Say, İdil Biret, Itamar Golan, Valentin Erben, Gülsin Onay, Hüseyin Sermet, Ruşen Güneş, Reto Bieri, Toros Can, Ferhan & Ferzan Önder ve Muhiddin Dürrüoğlu gibi çok değerli müzisyenler bulunan Borusan Quartet, Türk bestecilerin önemli bir yer aldığı, klasik dönemden modern döneme uzanan geniş bir repertuara sahip.

1. Keman: Esen Kıvrak
2. Keman: Olgu Kızılay
Viyola: Efdal Altun 
Viyolonsel: Çağ Erçağ

Burhan Öçal

Vurmalı çalgılar virtüözü ve darbuka ustası sanatçı, ülkemizin önemli bestecilerinden biri olarak ve sinema oyuncusu kimliğiyle de Türkiye’deki çağdaş kültür ve müzik dünyasına yön verenlerin başında geliyor. Zürih ve İstanbul’da yaşayan Öçal, aralarında mekik dokuduğu farklı kültür dünyalarının sanatsal ifade biçimleriyle çok erken tanıştı. Değişik müzik stillerine olan merakı ve coşkusu sayesinde uluslararası çapta müzisyen ve sanatçılarla bir araya geldi.

İsviçreli caz müzisyenleri Pierre Favre ve George Gruntz, Portekizli piyanist Maria Joao Pires ve efsanevi Weather Report’un kurucusu Joe Zawinul ile daha genç yaşlarında birlikte çalışmaya başladı. Kendi grubunu kurması fazla uzun sürmedi. İstanbul Oriental Ensemble kuruluşundan bu yana geçen 16 yıl boyunca birçok ülkeye misafir oldu ve aralarında Alman Plak Eleştrisi de olmak üzere birçok ödüle layık görüldü. Bu dönemde Sting ve Kronos Quartett gibi ünlülerle birlikte sahne aldı ve uzun yıllar boyunca Avrupa ve Amerika’da birlikte turneye çıktığı gitarist Elliot Fisk başta olmak üzere Michel Comte, Paco de Lucia ve Andreas Vollenweider gibi müzisyenlerle birlikte çalıştı. Amerikalı basçı Jamaaladeen Tacuma ile birlikte Alla Turca albümünü çıkardı; Montreal Caz Festivali’ndeki konserinde 150.000 insanı büyüledi. ?Burhan Öçal bugüne kadar pek çok festivalin de konuğu oldu. Bu festivallerin başlıcaları şunlar: Montreal Jazz Festivali, Montreux Jazz Festivali, Womad World Music Festivali, Perugia Jazz Festivali, Roma Jazz Festivali, Şikago Jazz Festivali, Willisau Jazz Festivali, Bombay Jazz Festivali, İstanbul Jazz Festivali, Berlin Jazz Festivali, Paris Jazz Festivali, Viyana Jazz Festivali, Jazz àVienne, Moskova Jazz Festivali, Denhaag (North Sea Jazz Festivali).

Sanatçının birlikte çalıştığı isimler arasında dünyanın en önemli fotoğraf sanatçısı ve yönetmeni Michel Comte da bulunuyor. Sanatçı ayrıca Ünlü İngiliz şef Howard Griffiths ile Avrupa’nın birçok senfoni orkestrasında çalışmalar yaptı.  Bu çalışmalarının ardından 2007 yılında Zürih Oda Orkestrası’yla birlikte konçerto alaturka albümünü yayınladı. Dünyanın çeşitli senfonik orkestralarında solist olarak yer alan Öçal bugünlerde iki büyük orkestra eseri üzerinde çalışıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT