Branford Marsalis Quartet

Tarihler: 30 Ekim 2009 Cuma ~ 30 Ekim 2009 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 57,50 TL - 2. Kategori: 47,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRRKS Gişe

Adres: Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Harbiye, İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - www.crrks.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 30, 2009 ~ Eki 30, 2009
Branford Marsalis, saksofon
Joey Calderazzo, piyano
Eric Revis, bas
Justin Faulkner, davul

“…müzik neredeyse zorlayıcı bir biçimde yüksekti; hızlı, saldırgan, özenilmiş, cömert ve interaktif. Başka bir deyişle, gösteri son derece iyiydi.” The New York Times

BRANFORD MARSALIS - METAMORPHOSEN
İyi müzik yaparken zaman akıp gidiyor diyen Branford Marsalis buna öncelikle tanık edenlerden. “Son albümümüzün üzerinden iki senenin geçtiğini farketmedim bile” diyor ünlü saksofoncu, besteci, yapımcı ve Branford Marsalis Quartet’in lideri. Bunu farkedince Dörtlü üyeleri Joey Calderazzo, Eric Revis ve Jeff “Tain” Watts’ı harekete geçmeleri için biraz itelemesi gerekmiş. “Bu yaz Avrupa turnemizi bitirdiğimiz zaman, çocuklara ‘Hazırlanın, gelecek ay stüdyoya giriyoruz’ dedim.” Durham Kuzey Karolina’daki Hayti Heritage Merkezine yapılan bir gezi sonucunda ortaya çıkan Metamorphosen caz yaratıcılığı bakımından örnek olmaya devam eden bir gruptan yeni bir kilometre taşı olarak karşımızda. Marsalis Music, Mart 2009 yılında kurucusunun en son albümünü yayınladı.

Marsalis hem saygın müzik grubunun (halihazırda aynı müzisyenlerle ikinci on yılını sürdürmekte) hem de tek tek müzisyenlerin evrimini vurgulamak için albümüne Almanca “dönüşüm” anlamına gelen “metamorphosen” adını verdi. Marsalis, “Sürekli prova yapıyoruz“ diye belirtiyor, “ve bunu müziğimizin ve soundumuzun gelişiminde duyabiliyorsunuz. Her birimiz ne kadar çok prova yaparsak bireysel seslerimiz o kadar ortak hale geliyor. Şimdi hepimiz aynı odadayken her bir enstrümanın sesi tekmiş gibi geliyor. Provaların size katacağı şey işte budur.”

Diğer bir önemli unsur da, grubun repertuar kapsamının sürekli olarak genişlemesi. “Her şeyi yapmaya çalışıyoruz,” diye açıklıyor Marsalis. “Nota dizisinin tamamını çalışıyoruz ve bilmediğimiz parçalar da dahil, herhangi bir zamanda herhangi bir şeyi çalmaya hazırlıklıyız. Çocuklar her tür müziği dinliyorlar ve öyle inanılmaz müzisyenler ki çok çeşitli tarzlarda çalmakta gerçekten başarılılar.”

Program, Thelonious Monk’un “Rhythm-a-ning” bestesi ve Marsalis’in bestesi “Jabberwocky” parçasıyla tamamlanıyor. Marsalis yirmi yıl sonra ilk defa bu parçada alto saksafon çalarken, ne kadar risk almaya hazır bir kişilik olduğunu da göseriyor. “Kayıt için parça vermeyen tek kişinin ben olduğumu fark ettim,” diye hatırlıyor. “Sonra ailemle beraber bir tatile çıktım ve zihnimde ‘Jabberwocky’i duymaya başladım. Yanımda sadece alto saksafonum vardı ve eve döndüğümde soprano veya tenor olarak uyarlayabileceğimi düşünmüştüm. Ancak ikisiyle de ses iyi çıkmadı ve böylece bu parça için alto saksafonuma geri dönmüş oldum.”

Marsalis, Metamorphosen’i özetlerken “Tema, grubumuz” diyor. “Sadece iyi parçaları aldık ve sürekli çalan bir grupta değilseniz, bizim çaldıklarımızı çalamazsınız. Birlikte duruyoruz, çünkü hepimiz burada olmak istiyoruz. Pek çok kişi, sadece kendilerinden sorumlu olduğu ‘süper gruplarda’ turneye çıkarak güvenli bir şekilde çalmayı tercih eder. Bir grubunuz olduğunda, diğer büyük gruplarla karşılaştırılıyorsunuz. Caz çalmamın nedeni de bu. Belli bir iş grubunda tanımlanmak istiyorum.”

Marsalis “Babam kayıtlar için ‘dokümanlar’ tabirini kullanır, şimdi artık dediğini daha iyi anlıyorum. Ne kadar iyi olduğunuzu ya da olmadığınızı belgeliyorlar” diye cümlelerini tamamlıyor. Metamorphosen çağdaş müzikte, giderek daha iyi noktaya ulaşan rakipsiz topluluklardan birinin kayıtlarıdır.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT