Bratsch

Tarihler: 04 Şubat 2012 Cumartesi ~ 04 Şubat 2012 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi

Ücret: 112.00 TL - 78.50 TL - 67.50 TL - 56.50 TL - 45.00 TL - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00

Adres: İTÜ Maçka Kampüsü Maçka İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 293 13 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 4, 2012 ~ Şub 4, 2012

Balkanlardan sıcak nota esintisi geliyor: Folk müziğin dahi çocukları Bratsch, 3. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri ile Türkiye’de

Eşsiz yorumlarıyla Balkan müziğine renk katan, Türk, Kürt, Ermeni ve Yunan müziklerini enfes notalarıyla buluşturan Fransız müzik grubu Bratsch, Türkiye’ye geliyor. “3. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri” kapsamında 4 Şubat’ta Türk müzikseverlerle buluşacak olan Bratsch, birkaç saatlik müzik yolculuğu ile İstanbulluları Avrupa ve Asya’da müthiş bir medeniyet gezintisine çıkaracak

Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en seçkin sanatçılarını, modern müziğe renk katan ünlü isimlerini müzikseverlerle buluşturmaya devam eden Avea, 3. Avea Sıra Dışı Müzik konserlerine folk müziğin ünlü grubu Bratsch ile devam ediyor.

Ermeni, Türk, Rum ve Kürt ritimlerini enstrümanları ve sesleriyle bambaşka bir yorumla dünyaya duyuran Fransız müzik grubu Bratsch, 4 Şubat’ta İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde müzikseverlerle buluşmak için gün sayıyor. Özellikle Balkan müziğini caz ile birleştiren ve ortaya enfes eserler çıkaran Bratsch, şubat ayının soğukluğunda sımsıcak bir konser verecek.

Büyük babası Harputlu (Elazığ) olan ve Anadolu müziğine hayranlığını her fırsatta dile getiren Dan Gharibian (gitar ve vokal) ile Bruno Girard (keman) tarafından 1972’de temelleri atılan gruba, daha sonra Pierre Jacquet (bas gitar), Nano Peylet (klamet) ve François Castiello (akordiyon) katıldı. Deneysel caz, Doğu Avrupa çingene müziği ve özellikle Django Reinhardt tarafından bulunan Manouche caz gibi çeşitli disiplinlerden gelen göçmen ruhlu Fransız müzisyenler kendilerine has yorumlarıyla farklı bir tat ortaya çıkardı.

Repertuvarının önemli bir kısmını kendi bestelerinden oluşturan, kurmaca folklorüyle Karadeniz’den Atlantik’e uzanan bir bölgeye hitap eden Bratsch, Tunus’la başladıkları konserlerini Moskova, Los Angeles, İstanbul, Montreal, Kazablanka gibi kentlerde sürdürdüler.

2010 yılında piyasa çıkan albümleri “Urban Bratsch” süresince esinlendikleri bu şehirlere Bratsch müziğini götürerek müziği bu noktalarda kutlamak isteyen grup geçtiğimiz sonbahar döneminden beri bu parçaları seslendiriyor.

Özellikle Çingene müziklerine yoğunlaşan, ezgileri orijinal haliyle yorumlamak yerine diğer kültürlerin birikimiyle harmanlamayı tercih eden Bratsch, İstanbullu hayranlarına Avea ile inanılmaz bir gece yaşatacak.

3. Avea Sıra Dışı Müzik Konser Takvimi:
11 Ekim 2011 Erkan Oğur, Derya Türkan & Vincent Segal
2 Kasım 2011 akir Hussain&Master of Percussion
17 Aralık 2011 Diego El Cigala
14 Ocak 2012 Anouar Brahem Quartet
4 Şubat 2012 Bratsch
10 Mart 2012 Mostar Sevdah Reunion
27 Nisan 2012 Susana Baca


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT