Burcu Göker - Eric Jenkins Keman - Piyano Resitali

Tarihler: 10 Mayıs 2011 Salı ~ 10 Mayıs 2011 Salı - Saat: 20:30

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Ücret: Tam: 23,00 TL, Öğrenci: 18,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00

Adres: Haldun Taner Sok. No:11 Caddebostan İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0216 467 25 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 10, 2011 ~ May 10, 2011

NEW YORK’UN ARDINDAN TÜRKİYE’DE BURCU GÖKER & ERIC JENKINS KONSERİ

Akademik ve konser kariyerini Amerika’da sürdüren genç keman sanatçısı Burcu Göker, Newyork’tan, Leipzig’e, Florida’dan Chicago’ya kadar katıldığı Klasik Müzik festivallerinde adından övgüyle söz ettirmenin yanısıra müzik otoritelerince “KEMANIN YENİ DİVASI” olarak nitelendiriliyor.

2003 yılından bu yana Amerikalı piyanist Eric Jenkins ile birlikte Amerika, Kanada, Avrupa ve Türkiye’de ikili olarak konserler veren Burcu Göker, halen Florida State University’de öğretim görevlisi olarak çalışmanın yanısıra Eppes String Quartet’de ve Tallahassee Senfoni Orkestrası’nda birinci kemancı olarak konserler veriyor. İkili, gerçekleştirdikleri konserlerle bulundukları ülke basınında müzik eleştirmenlerinin takdirlerini kazanıyor.

Göker ve Jenkins’in New York Carnegie Hall’de verecekleri konserin hemen ardından çıkacakları 2011 Türkiye turnesi çerçevesinde ilk konser; Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. İkili, 2011 sezonu konserlerinde, dünyaca ünlü bestecilerden keman ve piyano için bestelenmiş eserlerden oluşan sürpriz bir repertuar sunacaklar.

10 Mayıs 2011 CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ BÜYÜK SALON
21 Mayıs 2011 HALİS KURTÇA KÜLTÜR MERKEZİ
28 Mayıs 2011 ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ ASPENDOS SAHNESİ

Burcu Göker
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı tam zamanlı lise keman bölümünü 14 yaşında sınıf atlayarak takdir derecesi ile bitiren Göker, 1996 yılında Eczacıbaşı bursu ile gittiği Paris’te Paul Dukas Konservatuarı’nda Sylvie Gazeau’nun ‘Superior’ sınıfına kabul edildi.

1999 yılında Paris birincisi olarak ‘Premiere Prix avec Felicitations’ ile konservatuarı bitirdi. Fransa’da bulunduğu sürede 1997-1998 U.F.A.M, 1997 Concours de Nerini, 1998 Etienne Vatelot yarışmalarında ‘superieur’ seviyelerinde birincilik ödülleri aldı.

2003 yılında USA Lawrence University’den aldığı tam burs ile Stephan Tran-Ngoc ile keman, Matthew Michelic ile viyola ve Johanne Metcalf ile kompozisyon eğitimine başladı. Haziran 2007’de Lawrence University’den ‘Magna cum Laude’ derecesi ile mezun oldu. 2004 yılında girmiş olduğu Uluslararası Concord Konçerto yarışmasında birinci oldu ve Uluslararası Concord Orkestrası’nın solisti olarak Khachaturian Keman Konçertosu’nu yorumladı. 2005 ve 2006 yıllarında keman dalında ‘Elisabeth Miller’ ödülünü aldı.

Eylül 2007’de Kanada Calgary Üniversitesi’nin araştırma bursu ile üniversitede araştırma görevlisi olarak Edmond Agopian’la keman dalında lisansüstü seviyesinde solistlik eğitimine devam etti. Nisan 2009`da University of Calgary’den master derecesini birincilikle tamamladı.

2007 ve 2008 yıllarında, University of Calgary tarafından K&M Winter Graduate Music Scholarship ödülüne ve üniversite genelinde bölümler arası yapılan Dean`s Master`s Scholarship yarışmasını kazanarak bu ödülü alma hakkına sahip olan tek yabancı oldu.

Aralık 2007’de Calgary Filarmoni Orkestrası’nın düzenlemiş olduğu Konçerto Yarışması’nı kazanıp, Mart 2009’da Calgary Filarmoni Orkestrası ile Tchaikovsky Keman Konçertosu’nu solist olarak çaldı.

Ağustos 2009’dan itibaren Florida State University’de oda müziği ve keman dallarında ders vermekte olup, aynı üniversitede doktora eğitimini sürdürmektedir. Üniversitenin yaylı çalgılar dörtlüsü olan ‘Eppes String Quartet’de ve Tallahassee Senfoni Orkestrası`nda 1. kemancı olarak konserler vermektedir.

Burcu Göker, Ağustos 2008’de, Fransa-Provence Barbara Krakauer Müzik Akademisi ve Festivali’ne katılıp, La Provence ve La Tribune gazetelerinde Fransız müzik eleştirmenlerinin dikkatini çekerek, büyük takdir ve beğeni almıştır.

Eric Jenkins
Klasik müzik eğitimini Prof.Myung-Hee Chung ve Prof.Stephen Cushman gibi ünlü öğretmenlerle sürdüren Jenkins, 1999-2001 Reifsteck Festival, 2001-2002 Columbia County Music Festival ve 2002 ABC Connections Music Festival’de resitaller verdi. 2000, 2001 ve 2002 yıllarında University of Wisconsin Whitewater Piano Institute’da ve 2002 yılında University of Milwaukee Summer Music Institute’da Prof. Judith Jaimes’in öğrencisi olarak katıldığı ‘master class’ çalışmaları sırasında konserler verdi. 2003 yılında Portage Music Boosters, Portage Area Community Theater ve Earl W. Galle Music Prize ödüllerini kazandı.

Eric Jenkins, klasik müzik eğitiminin yanı sıra almış olduğu caz eğitimiyle, 1999 University of Wisconsin Greenbay Jazz Festival ve 2001 Shell Lake Wisconsin Jazz Festival’de çeşitli konserler verdi. 2001 yılında Madison Jazz Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu yarışmada burs ve başarı ödülü aldı.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT