Butch Morris Nublu `Istanbul` Orchestra

Tarihler: 29 Nisan 2011 Cuma ~ 30 Nisan 2011 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 67,00 TL - 2. Kategori: 56,00 TL - 3. Kategori: 45,00 TL- 4. Kategori: 34,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, crr

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 29, 2011 ~ Nis 30, 2011

Lawrence D. "Butch" Morris yönetiminde
NUBLU "ISTANBUL" ORCHESTRA

29-30 Nisan 2011

Lawrence D. "Butch" Morris şef
İlhan Erşahin tenor, saksofon
Eddie Henderson trompet
İmer Demirer trompet
Juini Booth kontrbas
Ozan Musluoğlu kontrbas
İzzet Kızıl perküsyon
Nasheet Waits davul
Ediz Hafızoglu davul
Sarp Maden gitar
Selen Gülün piyano ve klavyeler

Teorisyen, besteci ve şef, Butch Morris yirmi yılı aşkın süredir 22 ülkede, 62 şehirde 4000`den fazla müzisyenle çalıştı. 1976`da ilk geldiği New York`ta besteci ve saksofoncu David Murray ile çalışmaya başlayan Morris, o dönem bestecilerin yanı sıra pek çok görsel sanatçı, rejisör ve tiyatro yönetmeni ile çalıştı ve tamamen kendine özgü bir orkestra idare metodu geliştirdi. Güncel sanatlar ve modern kültürde özel bir yeri olan Morris, müziğin bestelenme ve sunum şeklinin entrümental olarak yeniden yorumlanması adına yeni yollar önerdi.

Bizzat kendisi şöyle özetliyor "1968`de müziğin bir kitap gibi okunabileceği fikrini ortaya attım. Hiç bilmediğiniz, okumadığınız bir kitabı alıp rastgele bir sayfa çevirip okumaya başladığınızı düşünün, belki ilginizi çekecek bir bölüme ya da hikayenin en can alıcı yerine denk gelirsiniz; bir sonraki sayfaya geçersiniz, ve ilginizi çeken başka bir şey bulursunuz, belki bir karakter tasviri. Kitabı alırsanız tamamını okuyabilirsiniz. Benim için sanat, hayal gücünün hayatıdır. Bir resimde bir detay yakalarsam, o detay benim için bütün resme dönüşür. Tüm bunlardan hareketle kendime şunu sordum: Yazdığım tüm bu müzikleri nasıl daha esnek/uyumlu hale getirebilirim? Tarih bize gösteriyor ki bir kere kaleme alınırsa aynen öyle gider. O zaman ben de aynı kitap ve resim örneğindeki gibi bazı bestelerimin partisyonlarını aldım ve bazı alanları izole ettim; sonra her alanı doğaçlama ile geliştirdim. Doğaçlama kelimesini pek sevmesem de kullanmaktan çekinmiyorum çünkü bence doğaçlama yapan kişi aynı zamanda sezen kişidir. O yüzden parçayı "oluşturma" kısmını müzisyene bırakıp ben doğaçlama sırasında ortaya çıkan fikirlerin hangilerine yüklenmeleri gerektiğini, hangi bölümün daha uzun tutulmasını, kurdukları bir cümlenin rengini, dinamiğini ya da temposunu değiştirmelerini söyleyen ifadeler buldum. Fikirleri sahnede müzisyenlerden alıyorum. Ama parçayı birlikte oluşturuyoruz. Doğal olarak da her konserde tekrarlanamayacak bir tecrübe oluyor."

Lawrence D. "Butch" Morris yönetiminde ilk kez bir araya gelecek olan “Nublu Istanbul Orchestra”`da heyecan verici unsur, İlhan Ersahin, İImer Demirer, Sarp Maden Ozan Musluoğlu, Selen Gülün gibi Türk Caz`ının önemli isimlerinin Eddie Henderson, Juini Booth, Nasheet Waits gibi özel konuklarla ve belkide başka sürpriz isimlerle sahne alacak olması ve tekrarı mümkün olmayan bu müzik şölenini sunacak olmaları…

Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.
Etkinlik saatinden en az 30 dakika önce salonda olmanız önerilir.
7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.





istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT