Cahit Berkay - Efsane Filmlerin Efsane Müzikleri

Tarihler: 08 Ekim 2011 Cumartesi ~ 08 Ekim 2011 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Başakşehir Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Adres: Başakşehir II.Etap Mimar Sinan Cd. Ilgaz Sk. Başakşehir İstanbul Başakşehir İstanbul

Telefon: 0212 486 29 73

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 8, 2011 ~ Eki 8, 2011

Yaptığı unutulmaz film müzikleri ile Türk Sineması tarihinin son yarım yüzyılına damgasını vuran usta müzisyen Cahit Berkay, Başakşehir Kültür Merkezi’nde bir konser verecek.

Başta Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin’in başrollerini paylaştığı “Selvi Boylım Al Yazmalım” olmak üzere “Devlerin Aşkı”, “Dila Hatun”, “Bodrum Hakimi”, “Kırık bir Aşk Hikayesi”, “Av”, “Davaro” ve “Çiçek Abbas” gibi sinema severlerin zihinlerine kazınmış pek çok efsane filmin efsaneleşen müziklerinin seslendirileceği konser, 8 Ekim Cumartesi akşamı saat 20.00’de gerçekleştirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nce düzenlenen, Kültür A.Ş. tarafından organize edilen konseri, tüm İstanbullular ücretsiz izleyebilecek.

Cahit Berkay

1946'da Senirkent Isparta'da doğan Cahit Berkay, müzik hayatına, 1962 yılında Siyah İnciler adlı grupta başladı. 1964'te Selçuk Alagöz’ün grubunda profesyonel müzik hayatına adım attı. 1967 yılının sonunda katıldığı Moğollar'ın zamanla beyni oldu. Berkay; grupta akustik, elektrogitar, yaylı tambur, ıklığ, bağlama çalıyordu. Moğollar dışında bireysel çalışmalar yürüterek birçok film müziğine de imza atan Cahit Berkay, 1978'de "Fırat’ın Cinleri", 1982'de "Kırık bir aşk hikâyesi", 1991'de "Gizli yüz" filim müzikleri ile Altın Portakal ödülünü aldı. 200'den fazla uzun metrajlı filim müziği ve birçok dizi müziğinin altında Cahit Berkay'ın imzası bulunmaktadır. 1997'de Cahit Berkay filim müzikleri albümleri serisinin birincisini yaptı. Film müzikleri volume 2, 1998'de, volume 3 ise 2001'de çıktı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT